Bij Zoo Veldhoven komt al wekenlang geen cent meer binnen

Foto: nop

De coronamaatregelen eisen ook hun tol bij de dierentuinen in ons land. Ook bij Zoo Veldhoven komt al wekenlang geen cent meer binnen.

Water aan de lippen

Zoo Veldhoven is naar aanleiding van de maatregelen rondom het coronavirus al vanaf 14 maart gesloten. Dat betekent dat er geen inkomsten zijn, terwijl de dieren natuurlijk wel gevoerd moeten worden. Eigenaar Richard Loomans vertelt dat bij Zoo Veldhoven het water nu al aan de lippen staat.

Jaarlijks is het park meer dan een ton kwijt aan voeding. Daarbij komen dan nog de personeelskosten die maandelijks op ruim 20.000,- euro uitkomen. Het park moet alles zelf bekostigen omdat het een private dierentuin is.

Op het park zijn nu alleen de verzorgers en een aantal vrijwilligers aan het werk. De directie werkt deels vanuit huis. Normaal bezoeken in een seizoen zo’n 80.000 mensen Zoo Veldhoven. Dit jaar zal Richard Loomans blij zijn als zich 10.000 bezoekers aan de kassa melden.

Problemen

Richard Loomans vreest dat hij het hele seizoen kan vergeten.  ‘Mensen gaan echt niet massaal de drukte opzoeken, ook als het straks weer mag. Het is niet een kwestie van ‘als het nog zo en zo lang duurt komen we in de problemen’, we komen gegarandeerd in de problemen.”

Wanneer het park weer opengaat, is nog niet bekend.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen