De Mannen van de Brink vermaken bewoners Severinus

Peter van der Palen en Johan de Beijer zijn ‘oude rotten’ in het vak van de begeleiding van bewoners van zorgorganisatie Severinus. Ze werken in de dagbesteding: Peter al van 1976 en Johan inmiddels ook al 13 jaar.

Muziek naar de bewoners

Sinds vorig jaar oktober is meer tijd ingeruimd voor het brengen van muziek naar de bewoners. Immers, een aantal mensen kan niet of moeilijk de deur van hun woning uit. Johan en Peter gaan als duo troubadours langs de diverse woningen. Ze hebben daarvoor twee dagdelen per week toegewezen gekregen. Daarnaast begeleiden zij normaliter op verschillende dagbestedingslocaties bewoners bij activiteiten. Zo werken ze ook in het atelier van de zorgboerderij, dat nu de basis is voor het maken van filmopnames. Doordat ze al lang met de deelnemers/bewoners werken is er een sterke band opgebouwd en functioneert het in feite als één grote familie.

Mannen van de Brink

Nu de bewoners door het coronavirus het woonhuis niet meer uit kunnen en ook geen muzikanten in het woonhuis mogen ontvangen, biedt het duo als de Mannen van de Brink een mooi alternatief. Ze nemen korte filmpjes op met sketches en oude kinderliedjes. Achter de camera staat Veldhovenaar Ab Hofman. De humoristische sketches en herkenbare kinderliedjes levert het tweetal positieve reacties op. Ze halen er zelf ook veel voldoening uit. ,,Het is heel leuk om te doen en we hebben het idee in deze crisistijd iets voor onze medemens te kunnen doen. Mensen waarvan er veel nauwelijks het idee hebben wat er speelt. Maar ze merken wel dat er iets ontbreekt in voor hun belangrijke structuren.”

Op Youtube zijn de filmpjes te bekijken. Zoek op ‘Mannen van de Brink’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen