Theater de Schalm overhandigt cheque Fitcoins aan Severinus

Foto: De Schalm

Op woensdag 15 april heeft Inge Ronkes namens Theater de Schalm een cheque overhandigd aan Giel Verdonschot van zorgorganisatie Severinus. De cheque representeert het aantal ingezamelde fitcoins, die via de app ‘It’s my life’ zijn gedoneerd. Met deze fitcoins kan Theater de Schalm medewerkers en cliënten van Severinus een ontspannen theateruitje aanbieden wanneer de coronacrisis voorbij is.

Fitcoins verdienen door te bewegen

Het initiatief is een samenwerking tussen Fit Veldhoven en Theater De Schalm. Fit Veldhoven geeft met de app ‘It’s my life’ de mogelijkheid om door middel van bewegen fitcoins te verdienen. Fitcoins zijn virtuele muntjes, die de gebruiker normaal gesproken kan inwisselen voor gezonde producten en diensten. Met de coronacrisis is hier de mogelijkheid tot doneren aan toegevoegd.

Er is flink gewandeld

Inge Ronkes: “Samen met Peter Verbeek van ‘It’s my life’ hebben we de actie in gang gezet. Voor 150 fitcoins kon je één theater kaartje doneren. Bij 1000 stappen verdien je 1 fitcoin, dus je kan wel zeggen dat er door de gebruikers flink gewandeld is. Binnen één week waren alle 200 kaartjes gedoneerd. Echt geweldig!”

Wanneer de cheque besteed kan worden in De Schalm is op dit moment helaas nog niet te zeggen. Maar wanneer de coronacrisis achter de rug is, hoopt het theater hier snel meer duidelijkheid over te kunnen geven. Tot die tijd probeert Theater de Schalm via deze en andere initiatieven een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving.

logo De Schalm

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen