Jumbo Citycentrum helpt ZOO Veldhoven

Foto: Veldhoven.nieuws

De Jumbo in het Citycentrum brengt sinds kort groente en fruit naar ZOO Veldhoven. De papegaaien, aapjes en andere dieren zijn er heel blij mee.

“Het gaat om groente en fruit dan net niet meer goed is voor de consument, maar wat nog wel door de dieren gegeten kan worden”, zegt Dennis Lathouwers. De filiaalmanager van Jumbo Citycentrum was vanmorgen al om 09.00 uur bij de ZOO met een volle auto groente en fruit. Samen met medewerkster Nikita Thijsen laadde hij de kratten vol lekkers voor de dieren uit.

De Veldhovense  kwam op het idee via Esther, die ze kent van de carnavalsvereniging. “Doordat zij in een wijk in Veldhoven voor de ZOO op pad ging met haar dochter en 2 andere kinderen, bracht dit mij op het idee om eens navraag te doen bij mij op het werk. En met succes! Elke week houd ik contact met onze groenteman Danny. Als er weer genoeg verzameld is, rijd ik naar de Jumbo en laden we de auto vol om alles bij de Zoo af te leveren.”

Waarom doet Jumbo dit?

“Op dit moment is alles anders, voor iedereen en ook voor ons als Jumbo. Ik ben van mening dat wij elkaar zo goed mogelijk moeten proberen te helpen in tijden dat we het even allemaal iets moeilijker hebben. Toen ik hoorde dat de Zoo in Veldhoven in de problemen kwam, besloot ik direct om te gaan helpen. Ik hoop op deze manier namens Jumbo een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de continuïteit van de Zoo”, legt de filiaalmanager uit.

Nikita zorgt voor de uitvoering van dit project. “Meerdere keren per dag controleren wij ons groente en fruit op kwaliteit. Onze gast verwacht namelijk dagelijks verse producten. Tijdens ieder controlemoment komen er producten uit die niet meer geschikt zijn voor de verkoop. Het is natuurlijk erg zonde om deze producten weg te gooien. Daarom houden wij deze producten apart om aan de Zoo te kunnen doneren.”

Het gaat onder meer om sla, komkommers, paprika’s, tomaten, appels, bananen en peren. ZOO-eigenaar Richard Loomans nam het voedsel dankbaar in ontvangst. “Hier zijn we superblij mee. We kunnen er weer een paar dagen mee vooruit.”

Crowdfunding voor ZOO

De crowdfundingactie van ZOO Veldhoven loopt nog steeds. Maar het eindbedrag van 65.000 euro is nog niet gehaald, dus alle hulp is nog welkom. Momenteel staat de teller op 21.000 euro.

Zoo Veldhoven steunen kan via de site van geef.nl.

Ook de Albert Heijn in Veldhoven voorziet de ZOO van groente en fruit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen