Museum ’t Oude Slot opent weer met eigen schatten

31 mei 2020, 13:29 Nieuws
fons rahajaan bruiloft 19961
Nu de musea weer open mogen, gaan ook bij Museum ’t Oude Slot de exposities weer van start. Vanaf 3 juni is de tentoonstelling Slotschatten te zien met de verborgen schatten van het museum.
De Slotschatten zijn geselecteerd op basis van de schat aan verhalen die te vertellen zijn over deze objecten. De voorwerpen zijn afkomstig uit de collectie prenten en voorwerpen uit vervlogen tijden van gewone mensen en geven een beeld van het leven tussen ongeveer 1850 – 1940 in de regio Veldhoven. Het gewone leven van toen is ons anno 2020 vaak vreemd.

Collectie Maas-Rooijakkers

Het museum is bezig de collectie te herwaarderen en de verborgen schatten bloot te leggen. De basis hiervoor is de Collectie Maas-Rooijakkers die al bijna 30 jaar in bruikleen is. Het museum verzamelt ook actief en bouwt aan een Collectie Veldhoven. De objecten in deze expositie komen uit de collectie Veldhoven, de collectie pre-industrieel design en de collectie populaire beeldcultuur en omvat onder meer volksprenten, gebruiksvoorwerpen en religieuze rekwisieten.
volksprent

Objecten uit countdown nu in echt te zien

Omdat de expositie door de coronamaatregelen later kon openen dan gepland, gaf het museum de afgelopen tijd al een kijkje in de collectie met een countdown naar de opening. Hiervoor omschreef cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers de voorwerpen. Deze en andere voorwerpen kunnen bezoekers nu in het echt zien. De expositie is van 3 juni tot en met 23 augustus bij Museum ’t Oude Slot. Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt €4,50 (€2,50 tot en met 17 jaar.)

Online reserveren

In verband met de coronamaatregelen kunnen bezoekers het museum alleen betreden na een online reservering via www.museumoudeslot.nl
. In het museum zijn voorzorgsmaatregelen genomen volgens het protocol van de Museumvereniging, zoals het ter beschikking stellen van desinfectiemiddelen en een routing op het terrein.

Expositie Fons Rahajaan

Ook de expositie van Severinus van het werk van Fons Rahajaan start op 3 juni. Deze expositie is nog te zien t/m 23 augustus. Samensteller Henny van Bree geeft rondleidingen op verzoek. Bij belangstelling graag contact opnemen via [email protected].
Het kunstboek over Fons is te koop voor € 15,00 plus een gloednieuwe poëzieposter voor € 5,00 met een tekening van Fons Rahajaan en een gedicht van Frank van den Wittenboer, dichter op Atelier Severinus.