Boekjes & Babbels online over verantwoord zwemmen met jonge kinderen

Foto: Bibliotheek Veldhoven

Bibliotheek Veldhoven doet mee aan het landelijk project BoekStart voor baby’s. Regelmatig  organiseert de bieb activiteiten voor jonge kinderen, zoals Boekjes & Babbels.

Dinsdag 14 juli gaat het van 11.00-12.00 uur over verantwoord zwemmen met jonge kinderen. Deelname is gratis.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hun heel veel plezier! Vandaar dat de Bibliotheek Veldhoven meedoet aan het landelijk project BoekStart voor baby’s en regelmatig activiteiten organiseert voor jonge kinderen, zoals Boekjes & Babbels.

Tijdens elke bijeenkomst van Boekjes & Babbels staat een ander thema en prentenboek centraal. Er wordt voorgelezen door Monique Laudy van de Bibliotheek en jeugdverpleegkundige Lotte Keijzer van consultatiebureau Zuidzorg geeft aansluitend meer informatie over het thema. Vragen stellen is uiteraard ook mogelijk.

Vanwege het coronavirus zijn de komende bijeenkomsten van Boekjes & Babbels niet in de Bibliotheek maar online te volgen, via het besloten platform Jitsi.

Verantwoord zwemmen met jonge kinderen

Het boek dat op dinsdag 14 juli centraal staat is ‘Big gaat zwemmen’ van Pauline Oud. Monique leest voor uit dit vrolijke, kleurrijke prentenboek over een biggetje met watervrees. Daarna vertelt Lotte van consultatiebureau Zuidzorg over verantwoord zwemmen met jonge kinderen en ze geeft tips wat je kunt doen tegen watervrees.

De komende online bijeenkomsten van Boekjes & Babbels zijn op de dinsdagen 14 juli (thema: zwemmen) en 11 augustus (thema: eerste schooldag) van 11.00 tot 12.00 uur en bedoeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders. Ook kinderdagverblijven zijn van harte welkom om zich aan te melden en mee te doen. Deelname is gratis na aanmelding. Stuur hiervoor uiterlijk één dag voor de bijeenkomst tot 11.00 uur een mail naar Monique via [email protected]. Na aanmelding ontvangen deelnemers een e-mail met de link en een korte uitleg over Jitsi.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen