Bruidjes gezocht voor lichtprocessie op 15 augustus

Foto: parochie Christus Koning

Zaterdag 15 augustus wordt het hoogfeest van Maria ten Hemelopneming gevierd. Na de eucharistieviering om 20.00 uur volgt er een lichtprocessie door de wijk Meerveldhoven. Hiervoor worden bruidjes gezocht.

In de Rooms-katholieke Kerk is Maria-Tenhemelopneming een hoogfeest dat steeds op 15 augustus wordt gevierd. Het hoogfeest geldt voor de Katholieke Kerk als het belangrijkste Mariafeest. Ter gelegenheid hiervan vindt in Veldhoven op dinsdag 15 augustus vanuit de Christus Koningkerk in Meerveldhoven een lichtprocessie plaats. Voor deze processie worden nog enkele bruidjes gezocht.

Het gerestaureerde houten processiebeeld van Onze Lieve Vrouw ter Eik wordt gedragen door een aantal bruiden en bruidjes. Het middeleeuws mirakelbeeldje bevindt zich in een grote eikenboom in de Mariakapel van de kerk. Het wordt jaarlijks door vele duizenden mensen bezocht en vereerd.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het parochiecentrum door te bellen met 040-2532231, of een e-mail sturen naar [email protected]. Vanaf zondag 27 juli kunnen er op zondag na de mis van 10.00 uur bruidsjurken gepast worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen