Commissie Ziekendag Veldhoven in actie voor oudere en zieke medemens

In 2020 maakten vrijwilligers ruim 800 fruitmandjes
In 2020 maakten vrijwilligers ruim 800 fruitmandjes
Foto: Veldhoven Nieuws

Duizenden stuks fruit zijn er door vrijwilligers van de Ziekendag Veldhoven verwerkt in 842 fruitmandjes. Die zijn dit weekend bezorgd bij alle mensen die normaal worden uitgenodigd voor de Happy Sunday.

Al ruim 40 jaar organiseert de Ziekendag Veldhoven op de 2de zondag van september een gezellige dag. Deze dag wordt georganiseerd voor de oudere en/of zieke mensen uit Veldhoven. Een gezellige dag met mooie optredens, een drankje en een hapje voor alle gasten. In 2019 is de naam veranderd in Happy Sunday. Door corona kan het evenement dit jaar niet doorgaan.

Dankzij Veldhovense bedrijfsleven

Maar ook dit jaar worden de oudere en zieke mensen van Veldhoven niet vergeten! Vrijdagavond was een aantal vrijwilligers druk bezig met het samenstellen van fruitmandjes. Voedselbank Veldhoven stelde haar ruimte hiervoor beschikbaar. De fruitmandjes bevatten 6 stuks fruit en een flesje fruitdrank. “We maken 842 fruitmandjes. Verder stellen we 27 dozen samen met daarin zacht fruit. Die gaan naar zorginstellingen en zijn bestemd voor mensen in een zorgsituatie. Het Veldhovense bedrijfsleven heeft dit allemaal gesponsord”, vertelt Henk Waarma van de commissie Ziekendag Veldhoven.

fruitschaaltjes

Zaterdag zijn de fruitmandjes opgehaald door de afdelingen van de Zonnebloem en Stichting Nieuwe Levenskracht. Waarma: “De fruitmandjes worden thuisbezorgd bij alle mensen die normaliter worden uitgenodigd voor de Happy Sunday. Wij als commissieleden gaan bezorgen bij Merefelt, de Ligt, Huize Sele, Rundgraafpark, Leuskenhei en Vitalis Lindenhof.”

Happy Sunday

De Happy Sunday bestaat al 40 jaar dankzij de grote steun vanuit het Veldhovens bedrijfsleven en de inzet van veel vrijwilligers. Hiervoor is de organisatie en hun gasten heel dankbaar. In 2021 verwacht de commissie weer een mooie dag te kunnen organiseren en hebben ze de steun vanuit het bedrijfsleven weer hard nodig.

Heeft u nog niet eerder gehoord van de Happy Sunday en wilt u volgend jaar graag aansluiten bij deze gezellige middag, stuur dan een mail naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen