Bijzondere producten op Zeldzaam Mooi Museum Markt in Veldhoven

Wil je ook eens honingrum proeven, of een frietje Precies? Of lopen met een Van Gogh aan je voeten? Of genieten van bellenblaaskunst? Bezoek dan zondag gratis museum ’t Oude Slot.

De eerste Zeldzaam Mooi Museum Markt bij Museum ’t Oude Slot is lekker ruim van opzet. Er zijn bijzondere producten te proeven, te zien en te koop. Zo verkoopt Tineke Strating er haar unieke zelfgemaakte sieraden. Duur? Dat valt mee. De prijzen liggen tussen € 12,50 en € 39,50. Het was zaterdag nog niet druk op de markt. “Ik merk wel dat de mensen blij zijn dat er weer iets georganiseerd wordt”, zegt Strating. Iedereen kan bij de kramen de handen ontsmetten voordat men iets aanraakt.

Slagroomtruffels

Er valt ook voldoende te eten. Zo is er Indonesische saté en er staat een kraam van Home Made Chocolate uit Coevorden. “Mensen komen van heinde en verre voor onze slagroomtruffels”, zegt een medewerker. Ook is er een kraam met honingrum (20% alcohol) die wordt gemaakt op de Canarische Eilanden.

Gerard de Groot van Happtoe uit Harmelen bakt ze bruin in Veldhoven. Van de producten van aardappelteler Jacob van den Borne uit Reusel maakt hij een lekker frietje. “Een derde is aardappel, een derde is pastinaak en een derde is batat (zoete aardappel). Van den Borne noemt het het groenste frietje van Nederland. Met weinig zout en algenpoeder maak ik er het lekkerste frietje van”, zegt De Groot. Ook heeft hij bijzondere kroketjes in de aanbieding.

Wie wil rondlopen met de Nachtwacht of het Melkmeisje op zijn schoenen moet bij Peter Heerkens zijn. “Onder de merknaam Linkkens (art sneakers) verkoop ik schoenen die zijn gemaakt van gerecyclede petflessen en plantaardig gelooid leer. Mijn ontwerpen worden gemaakt in Portugal en Italië.

Dit en nog meer is ook zondag 27 september nog te zien van 11:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis.

Meer informatie: https://www.zeldzaammooi.com

COVID-19 maatregelen

Volg de pijlen voor éénrichtingsverkeer.
Neem afstand en houd 1,5 meter afstand.
Maximaal 2 wachtende bezoekers per marktkraam.
Betaal zo veel mogelijk met een bankpas.
Vermijd handcontact.
Wees vooral lief voor elkaar en geef elkaar de ruimte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen