Anti-vaxxers van Vaxxed in Veldhoven

Ramon Walter bij de bus van VAXXED
Ramon Walter bij de bus van VAXXED
Foto: Veldhoven Nieuws

Op een parkeerplaats aan de Toterfout staat vandaag de bus van Vaxxed. De Anti-vaccinatie-organisatie interviewde er ouders waarvan de kinderen door vaccinaties in hun gezondheid zouden zijn geschaad. Veldhoven Nieuws nam een kijkje.

‘Meld je aan om jouw verhaal te doen’, staat op de homepage van de anti-vaxxers. Mensen die een verhaal te vertellen hebben over vaccinatieschade of een ongevaccineerd verhaal willen delen, worden opgeroepen zich aan te melden. Vandaag staat de bus tot 18.00 uur aan de Toterfout waar mensen uit de regio zich melden.

Vaccinatiebeschadigd

De opvallende zwarte VAXXED bus is niet te missen op de parkeerplaats. De beweging is overgewaaid uit Amerika. Onder de naam Stichting Delphi & Noa zetten Ramon Walter en Madeleine de Boer zich sinds 3 maanden in voor VAXXED. Ze hebben een team om zich heen verzameld waarmee ze door Nederland en België toeren. Het doel: ouders en kinderen die vaccinatiebeschadigd zijn een stem geven. Want dit vinden deze anti-vaxxers: Onze kinderen worden beschadigd door vaccinaties,
het is de grootste leugen ooit dat vaccins veilig en effectief zijn.

Om te voorkomen dat hun uitspraken door Veldhoven Nieuws verdraaid worden, is mijn gesprek met De Boer door een teamlid van de stichting op film vastgelegd. Wat doen ze vandaag in Veldhoven?  De Boer: “We krijgen aanmeldingen van mensen die geïnterviewd willen worden. Dat zijn mensen die na vaccinatie lichamelijke klachten hebben, vaak blijvend zoals bijvoorbeeld epilepsie. Zij zitten met veel leed en verdriet en vinden geen gehoor bij de artsen.” Haar kind is niet gevaccineerd, maar zelf kreeg ze wel vaccinaties. “Ik heb last van chronische verkoudheid en ADD.” De Boer wijt dat aan de vaccinaties.

Terwijl Walter in de geblindeerde bus enkele mensen interviewt en filmt, spreek ik een dame aan. Ze komt uit een dorp in de buurt van Veldhoven. Haar verhaal wil ze niet kwijt aan Veldhoven Nieuws.

‘We willen weten wat er in zit’

De stichting heeft geld nodig, volgens De Boer. “Zodra we genoeg geld hebben, laten we alle vaccins onderzoeken in een onafhankelijk laboratorium. We willen weten wat er in zit.”

Op de website (vaxxed2.nl) melden de initiatiefnemers dat ze worden geclassificeerd als gevaar voor de volksgezondheid, gediscrimineerd, afgezonderd en achtervolgd omdat ze verdere vaccinaties afwijzen. “Wij zijn heel gemotiveerd om de waarheid boven tafel te brengen over hoe onze levens en gezondheid zijn beïnvloed door vaccins. En dat heeft ons in een sneltreinvaart gebracht waar we nu zijn.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen