Een nieuwe huurwoning in Huysackers? Reageer voor 2 december 2020

Foto: Woonbedrijf

Woonbedrijf bouwt momenteel 76 nieuwe huurwoningen in Huysackers. De woningen worden aangeboden via wooniezie.nl. Belangstellenden kunnen tot 2 december 2020 reageren.

Woonbedrijf realiseert in Veldhovens jongste wijk momenteel 55 huurwoningen en 21 huurappartementen. De bouw is in februari gestart. Begin 2021 zijn de eengezinswoningen klaar. De appartementen worden in juni 2021 opgeleverd. De verhuur is al gestart.

Mix van woningen voor allerlei doelgroepen

Woonbedrijf vindt het belangrijk dat de woningen betaalbaar zijn. De kale huurprijzen (zonder servicekosten en andere bijkomende kosten) liggen tussen de €616,00 tot €737,00 per maand voor de eengezinswoningen en tussen de €606,00 tot €614,00 voor de appartementen. Voor een deel van de woningen kun je huurtoeslag aanvragen. Voor elke woning en elk appartement is er een vaste parkeerplaats voor de auto.

Er komen diverse type huurwoningen met verschillende groottes:

  • 26 huurwoningen met 2 slaapkamers met een maximale huurprijs van €674,24 (inclusief kosten voor parkeerplaats, zonnepanelen en servicekosten). Deze woningen hebben een plat dak, er is geen zolder.
  • 29 woningen met 3 slaapkamers met een maximale huurprijs van €792,34 (inclusief kosten voor parkeerplaats, zonnepanelen en servicekosten). Deze woningen bestaan uit 3 verdiepingen en hebben 3 slaapkamers.
  • 21 appartementen met 1 of 2 slaapkamers. De woningen zijn verdeeld over 3 verdiepingen, er is geen lift De appartementen met terras op begane grond zijn zeer geschikt voor senioren. De appartementen op de verdiepingen erboven hebben een balkon. De maximale huurprijs is €697,34 (inclusief kosten voor parkeerplaats, zonnepanelen en servicekosten).

Duurzame woningen in een duurzame wijk

De woningen zijn erg goed geïsoleerd. Ze hebben geen gasaansluiting, maar wel zonnepanelen. Deze dragen bij aan lagere energiekosten. In elke woning zit een warmtepomp met een warmte- terugwin-installatie. De warmtepomp gebruikt warmte uit de grond of uit de buitenlucht en zet dit om in warm water. Dat verwarmt de woning en voorziet je van warm water.

De hele wijk is duurzaam ingericht, met bijvoorbeeld energiezuinige straatverlichting. Er is alleen riolering voor het huishoudelijk afvalwater. Regenwater komt niet in het riool en maar gaat via molgoten naar wadi’s, greppels, groenstroken, vijvers en beekloopjes. Het overtollige water stroomt naar het Beekdal en de randen van het dorp, door het natuurlijke hoogteverschil in de wijk. Zo blijft het ecosysteem in stand.

De woningen worden aangeboden via www.wooniezie.nl. Als je interesse hebt kun je tot 2 december 2020 reageren.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen