Pater Jozef vertrekt bij Christus Koning

Foto: Veldhoven Nieuws

In het weekend van 5 en 6 december is in de Christus Koningkerk de mededeling gedaan over het vertrek van Pater Jozef Aruldoss. Per 1 januari 2021 is voor de parochie een kapelaan benoemd.

Binnen ons bisdom vinden momenteel veel  verschuivingen plaats van priesters. Dit betreft ook onze parochie. De bisschop heeft besloten pater Jozef een nieuwe benoeming te geven als kapelaan in ons bisdom. Hij wordt overgeplaatst naar de parochie Heilige Bernardus van Clairvaux in Bergeijk. Zijn benoeming gaat in op 1 januari 2021. Hij gaat wonen in de pastorie van de H. Servatiuskerk in Westerhoven.

Pater Jozef zal in het weekend van 2 en 3 januari afscheid nemen van de parochie in Veldhoven. Op zondag 3 januari is hij hoofdcelebrant in de eucharistieviering van 10.00 uur. Na afloop van deze viering is er een coronaproof receptie in het parochiecentrum. Parochianen die nog een laatste woord met pater Jozef willen wisselen, wachten buiten op 1,5 meter afstand van elkaar. Het parochiecentrum wordt via de achterdeur binnengegaan om pater Jozef vervolgens in de grote zaal te ontmoeten. Via de voordeur wordt het parochiecentrum verlaten.

Seminarie

Het is de wens van pater Jozef om als afscheidscadeau een gift te ontvangen voor het seminarie van Tanzania dat recent is opgestart. De seminaristen hebben nog helemaal niets, zelfs geen bedden.

Een gift kan in een envelop worden afgegeven in het parochiecentrum met daarop de vermelding gift pater Jozef, of kan worden overgemaakt op NL89 RABO 0153 6047 43 t.n.v. parochie Christus Koning o.v.v. gift pater Jozef.

Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven bij de laatste eucharistieviering van Pater Jozef aanwezig te zijn, moet voor deze viering gereserveerd worden. Dit kan door een e-mail te sturen naar [email protected]. Met ingang van 1 januari is er voor de parochie Christus Koning een kapelaan benoemd. De parochie moet nog horen wie dat wordt.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen