Werk van Fieke Quaedflieg in Veldhovens Kijkvenster

Foto: Fieke Quaedflieg

Te zien in het Kijkvenster aan Kromstraat 55 tot 31 januari 2021, werk van Fieke Quaedflieg.

Fieke is altijd al creatief bezig geweest. Ze vond het heerlijk en ontdekte zo ook haar capaciteit,   boetseren en tekenen was heel fijn. Door deze ervaringen besloot ze allerlei kunstzinnige cursussen te gaan doen. Later genoot ze ook van ander kunstzinnig onderwijs. Naast grafisch vormgeving en layout bij de Grafische School in Einhoven, ging zij ook naar de kunstacedemie in Arendonk. Daarna ging ze naar de A.I.V.E (autonome vormgeving) dus kunstacademie. Andere belangrijke scholing genoot ze bij de opleiding voor kunsttherapie Helias in Culemborg en de opleiding genezend tekenen bij Kolam te Zutphen. Ook deed zij een praktijkopleiding De Lichtdrager. Dit naast veel persoonlijke ontwikkeling.

Breed oeuvre

Als uitvoerend kunstenares heeft ze door de jaren een breed oeuvre opgebouwd, dit zowel in het platte als ruimtelijk vlak. Haar werk omvat portret- en modeltekeningen/schilderingen, figuratieve en abstracte olie- en acrylschilderingen, collages – ook spirituele. Daarnaast keramiek en vele werken in steen. Zo ook de Chinese schilderkunst, sluiertechniek en fotografie.

beeld

Ze geeft les in tekenen, schilderen en beeldhouwen. Dit bij Bronlaak te Oploo een instituut woon/werk gemeenschap voor zelfstandigheids-beperkte mensen. Beeldhouwles voor psychotische mannen in Den Bosch en kunstzinnige begeleiding voor mensen met allelei psychische aandoeningen bij de Boei in Eindhoven.

Naast dit heeft ze ook meerdere exposities gehad. Deze zowel bij cafe De Groot, Grandcafe Centraal, Aquamarijn, De Effenaar en een solo expositie met zowel schilderijen als beelden bij Orion in Eindhoven dit jaar.

Fieke geniet enorm van alles wat met kunst te maken heeft, zo ook van muziek. Heerlijk die verwondering, schoonheid en vakmanschap. Dit zowel wat uit haar zelf onstaat als bij anderen. Het verrijkt echt haar leven!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen