Veldhovenaar Leo van Kessel bleef zijn werkgever bijna 47 jaar trouw

Foto: Leo van Kessel

Leo van Kessel heeft de afgelopen 46 jaar heel wat scooters versleten. Die brachten hem al die jaren naar zijn werkgever in Valkenswaard.

Bijna 47 jaar bleef de in Valkenswaard geboren en getogen Leo van Kessel zijn eerste en enige werkgever trouw. In 1974 zag de toen achttienjarige Leo een vacature voor een administratief medewerker bij bus- en touringcarbouwer Berkhof. Inmiddels heet het bedrijf VDL Bus Modules. Hij had net zijn mavodiploma op zak en zocht een baan. Tijdens het sollicitatiegesprek kreeg hij een opvallend verzoek. “Ik had haar tot op mijn schouders en droeg een coltrui. Ze eisten dat er een stuk van mijn haar af ging. Dat had ik er wel voor over.” Hij kreeg personeelsnummer 31 binnen het in 1970 gestarte bedrijf.

Anderhalf jaar werkte hij er op kantoor. Daarna vervulde hij zijn militaire dienstplicht. Weer terug bij Berkhof koos Leo voor het magazijn. “Zo had ik meer contact met collega’s. Af en toe verleende ik ook hand- en spandiensten in de fabriek.” Jarenlang zat hij er ook in de personeelsvereniging. In 1980 trad hij in het huwelijk met Carla en betrok het stel een woning in de Ambachtslaan in Veldhoven. Twee jaar later kochten ze de woning in de Heikant waarin ze nog steeds wonen.

Magazijnchef

In de jaren tachtig zette Leo op eigen initiatief een systeem op voor het beheer van onderdelen en stuklijsten. “Rond de eeuwwisseling stopte ik mijn lijsten in een geautomatiseerd systeem. Naast het magazijnwerk adviseerde ik ook de afdeling inkoop.” Gedurende vijftien jaar was h ij magazijnchef. “Vier jaar geleden ben ik gestart met afbouwen. Mijn pensioen kwam in zicht en ik wilde minder hectiek.”

Met veel voldoening kijkt Leo terug op de bijna 47 jaar. “Ik heb het werk altijd met veel plezier gedaan. In al die jaren ben ik meegegroeid met het bedrijf. Voor veel collega’s fungeerde ik als vraagbaak. Trots ben ik op het door mij opgezette systeem voor onderdelen- en stuklijstenbeheer.” Hij was indertijd ook het eerste personeelslid dat veertig jaar in dienst was. “Toen ben ik thuis met de hele familie met een bus opgehaald. In Valkenswaard kregen ze een rondleiding door het bedrijf en werden we in de watten gelegd.”

Muziek

Muziek speelt al decennia een heel belangrijke rol in het leven van Leo. 35 jaar was hij lid van harmonie en drumband St. Cecilia in Oerle. Jaren liep hij er als tamboermaître voor de muzikanten uit. Sinds een jaar of zeventien is hij instructeur van drumband De Trom van zorgorganisatie Severinus. Verder speelt hij slagwerk in de Bekker Band en in Da Coda. De laatste drie jaar doet hij dat ook in het combo van Chant’Oers.

Het pensioen lonkt inmiddels, maar de geraniums zeker nog niet. Van een autoschadeherstelbedrijf kreeg hij het aanbod om af en toe leenauto’s te gaan bezorgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen