Online voorleesavondje Bibliotheek Veldhoven

Foto: Bibliotheek Veldhoven

Op dinsdag 26 januari houdt Bibliotheek Veldhoven een online voorleesavondje van 18.30 tot 18.15 uur. Deelname is gratis.

Voorlezen maakt je leuker! Want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, zo komen peuters en kleuters in aanraking met nieuwe woorden, leren hoe een zin opgebouwd is en wordt hun woordenschat én taalbegrip vergroot.

Prentenboek van het Jaar 2021

Coco kan het!, geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen (uitgeverij Gottmer), is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2021.
In het verhaal gaan alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?
Bij het voorlezen tovert Coco kan het! spontaan een lach op het gezicht van volwassenen en kinderen. De illustraties laten veel emoties zien en zijn sfeervol, daarnaast wordt de tegenstelling tussen falen en slagen heel mooi weergegeven. Coco kan het! is een boek dat herkenbaar is voor iedereen, groot en klein, ieder op zijn of haar eigen niveau.
Samen met Coco kan het! zijn er nog negen andere prentenboeken gekozen, die de Prentenboek Top Tien vormen.

Online voorleesavondje

Vanuit de Bibliotheek Veldhoven wordt – uiteraard ‘coronaproof’ – aandacht besteed aan de Nationale Voorleesdagen met een online voorleesavondje. Kinderen en (groot)ouders kunnen gezellig in hun mooiste pyjama aanschuiven.
Monique van de bieb leest interactief voor uit het Prentenboek van het Jaar, Coco, kan het!. Na het voorlezen geeft kinder- en ontspanningscoach Christel Lubse de deelnemers een paar oefeningen om tot rust te komen en lekker te kunnen slapen. Daarna heerlijk onder de wol en dromen over Coco!
Het online voorleesavondje is op dinsdag 26 januari van 18.30 tot 19.15 uur. Deelname is gratis. Meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekveldhoven.nl/coco

Coronamaatregelen

Naast het online voorleesavondje staan er nog een aantal fysieke activiteiten gepland, deze zijn onder voorbehoud van de op dat moment geldende coronamaatregelen.
Kijk voor een actueel overzicht op: www.bibliotheekveldhoven.nl/nvd-2021

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen