City Sport Veldhoven krijgt steeds meer vorm

De bouw van het nieuwe zwembad vordert gestaag. Fotograaf Jerry Immers legt regelmatig de voortgang vast in een fotoreportage.

Stalen spanten vormen inmiddels de contouren van de nieuwbouw van City Sport Veldhoven. Op donderdag 11 juni werd het officiële startschot gegeven voor de bouw van het nieuwe zwembad in Veldhoven. Over de naam blijven de meningen sterk verdeeld. Veel inwoners hebben moeite met het verdwijnen van de huidige naam Den Ekkerman. Er werd een selectiecommissie in het leven geroepen voor de naam van het nieuwe zwembad. Veldhovenaren mochten suggesties aandragen en later een stem uitbrengen op drie keuzenamen. Daar stond de huidige naam niet tussen. De selectiecommissie vindt de naam Den Ekkerman en de betekenis niet meer passen bij een sportaccommodatie bestaande uit een modern zwembad en de bestaande sporthal. De meeste stemmen gingen naar City Sport Veldhoven.

Petitie

De Veldhovense Sabine Kreijveld is ook voor behoud van de naam Den Ekkerman. Zij startte eerder  een petitie voor behoud van de huidige naam. Die telde 736 handtekeningen toen ze die op 29 oktober 2020 overhandigde aan wethouder Daan de Kort. Het door haar gewenste resultaat kwam er uiteindelijk niet.

Voorlopig domineren grote bouwkranen nog het straatbeeld. De kranen die de drie nieuwe baden moeten vullen, worden vermoedelijk in november opengedraaid. Volgens plan moet het zwembad medio november 2021 gereed zijn.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen