Vriezer ontdooien? Dit is het perfecte weekend!

Foto: Veldhoven Nieuws

Je kent dat vast wel. Diepvrieslades die lastig of niet meer opengaan door ijsvorming tegen de wanden van de vriezer. Dit weekend is perfect om hem te ontdooien.

Het af en toe ontdooien van een diepvries wordt aanbevolen. Aangroeiend ijs is vervelend. Laden lopen niet meer soepel, en de vriezer gebruikt meer stroom om de lage temperatuur te behouden. Neem even de tijd en ontdooi hem dit weekend. Nu is het ideaal. Omdat de temperatuur onder het  nulpunt komt, kun je de inhoud van de vriezer in tassen of dozen buiten zetten.

Als de stekker van de vriezer eruit is, haal je de vriezer leeg en zet onderin een lekbak of enkele handdoeken die het dooiwater opvangen. Om dit proces te versnellen kun je een pan heet water in de vriezer plaatsen. Eventueel kun je het ijs voorzichtig met een houten spatel loshalen.

Zodra het ijs weg is, kun je meteen de binnenkant met een mengsel van water en schoonmaaksoda ontvetten. Droog na met een schone theedoek. Zodra de vriezer weer de juiste temperatuur heeft bereikt, kunnen de etenswaren er weer in.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen