Veldhovenaar Tjeu Willems met Mark Breemans op de step voor ‘t Kietelt

Terwijl de mussen van dak vielen, voltooiden Veldhovenaar Tjeu Willems en de Belg Mark Breemans de afgelopen dagen een sponsortocht op de step van ruim 500 kilometer.

Drie dagen steppen in temperaturen boven de dertig graden. Donderdag 17 juni om 6.00 uur klonk het startschot voor een tocht die Tjeu en Mark drie dagen door voornamelijk Belgisch Limburg zou voeren. Heuvelachtig terrein, af en toe harde wind en temperaturen tot 33 graden maakten het tot een erg zware tocht. Het tweetal kon overnachten bij gastgezinnen waar ze erg in de watten werden gelegd. Zaterdag werd om 7.15 uur vertrokken voor het laatste deel. Het werd een race tegen de klok en de warmte om op tijd bij de finish in Opitter te komen, maar het is gelukt.

Sociale uitsluiting voorkomen

Met deze actie wilden Mark en Tjeu in totaal 10.000 euro inzamelen ten gunste van de non-profit organisatie Kietelt: Omdat ieder kind telt. De organisatie zet zich in om sociale uitsluiting van kinderen uit minderbedeelde gezinnen te voorkomen. 1 op de 7 kinderen in Vlaanderen kunnen hun verjaardag niet vieren omdat er thuis geen geld voor is. De organisatie wil ieder kind uit een kansarm gezin een verjaardagdoos schenken me alle benodigdheden (versiering en cadeaus) om de verjaardag ‘echt’ te kunnen vieren. De inhoud van een verjaardagdoos kost ongeveer 40 euro. Het geeft een kind niet alleen een mooie dag, veel belangrijker is het dat het kind een groter gevoel van eigenwaarde krijgt en meer kansen om sociaal aanvaard te worden. Sponsoring van dit goede werk is dus belangrijk.

Grote eer

Tjeu kijkt met een heel goed  gevoel terug op deze uitdaging. “Het was mij een grote eer om dit te mogen doen voor Mark Breemans en niet te vergeten Kietelt: Omdat ieder kind telt. Iedereen die ons ondersteunt heeft, wil ik bij deze bedanken.” Kijk hier voor de geldinzamelactie voor ’t Kietelt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen