CPO-project Boserf aan Eindhovensebaan stap verder

Wethouder Hans van de Looij ondertekent de overeenkomst
Wethouder Hans van de Looij ondertekent de overeenkomst
Foto: Veldhoven Nieuws

Deze week is de reserveringsovereenkomst voor de grond van het CPO-project Boserf getekend. Een feestelijke mijlpaal voor de betrokkenen.

Maandag 12 juli tekenden wethouder Hans van de Looij en de bestuursleden van de CPO vereniging Boserf  de reserveringsovereenkomst. Een feestelijk moment op de plek waar in 2022 13 grondgebonden woningen zullen worden gebouwd rondom een autovrij en groen erf. Tijdens deze bijeenkomst vertelden de 8 huishoudens – lid van de vereniging – met zang, poëzie en in proza over hoe zij samen willen gaan wonen op Boserf.

Samen ontwikkelen ze 4 vrijstaande woningen, 4 geschakelde woningen en 5 erfwoningen én een gezamenlijke klus- en ontmoetingsruimte rondom een groen erf. De binnentuin is autovrij en bewoners zullen deze in overleg met de gemeente gaan inrichten en onderhouden. De natuurlijke afscheiding tussen Boserf en Ecodorp Klein Oers biedt ruimte voor een klein voedselbos. Alle woningen zijn energieneutraal en hebben een privé tuin. Op dit moment zijn er nog enkele woningen beschikbaar.

Duurzaam leven

Toekomstige bewoners zijn intensief betrokken bij de ontwikkeling van het stedenbouwkundig plan en het ontwerp van de woningen. Een keer per drie weken zijn er vergaderingen waar alle aspecten van ontwerp, samen bouwen aan de orde komen. Ook denken toekomstige bewoners na over een buurtje waar men als goede buren samen wil wonen en de inrichting en het gebruik van de gezamenlijke klus- en ontmoetingsruimte. Bewoners hechten aan duurzaam leven en willen straks bijvoorbeeld een of meer elektrische auto’s delen, maar ook gereedschap, boeken, trapjes en andere spullen die niet dagelijks in huis nodig zijn.

Boserf is een initiatief van KilimanjaroWonen. Zij hebben deelnemers ondersteund bij de ontwikkeling van een woonvisie waarin goed nabuurschap centraal staat.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen