Mondkapjesplicht vanaf vandaag weer terug binnen Merefelt Oktober

Foto: Veldhoven.nieuws

De status ‘ernstig’ met betrekking tot het aantal coronabesmettingen noodzaakt zorgorganisatie Oktober tot een aanscherping van de maatregelen.

Eind juni kondigde Oktober versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Inmiddels is de situatie in Nederland weer heel anders. Het aantal coronabesmettingen neemt ook in onze omgeving snel toe en onze regio heeft inmiddels de status ‘ernstig’ bereikt. Dit betekent helaas dat er opnieuw voorzorgsmaatregelen zijn getroffen.

Mondkapjes weer nodig

Bij de status ‘ernstig’ adviseert de GGD om mondneusmaskers te dragen op de zorgafdelingen.

Dat betekent dat medewerkers en vrijwilligers vanaf zaterdag 17 juli weer uit voorzorg chirurgische mondneusmaskers dragen op de zorgafdelingen en zorgwoningen, in de huiskamers, in behandelruimtes, bij de dagbesteding en in de Wijkzorg bij de mensen thuis.

Ook bezoekers moeten vanaf zaterdag 17 juli op de zorgafdelingen of zorgwoningen en in de behandelruimtes een mondkapje dragen. Binnen de locaties wordt met posters aangegeven vanaf welk punt u een mondkapje moet dragen. Oktober vraagt u om de aanwijzingen van de  medewerkers op te volgen.

Uitzonderingen mondkapjesplicht:

  • De mondkapjesplicht geldt niet voor cliënten.
  • Op de eigen kamer van de cliënt mag een bezoeker het mondkapje afzetten (naar eigen inzicht).
  • In de openbare ruimtes zoals de gangen, de restaurants en de recreatieruimtes hoeft u geen mondkapje te dragen.

Thuisblijven bij klachten, afstand houden waar mogelijk en vaak de handen wassen blijft belangrijk!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen