Geslaagde zomerse inloop van SWOVE in de Belevingstuin

Deze zomervakantie houdt SWOVE elke week een activiteit voor mantelzorgers. En degene voor wie men zorgt is ook welkom. Maandag genoot een groepje volop in de Belevingstuin aan de Berkt.

Een groepje zit maandagmiddag gezellig te keuvelen voor het onderkomen van Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius. Er is koffie, thee en een appelflapje, maar vooral ‘goeie buurt’. “Het is een uitje voor de mantelzorger en degene voor wie men zorgt. Enkele mantelzorgers zijn alleen gekomen. Zij kunnen zo een keer iets voor zichzelf doen om te accu weer op te laden. En dat kunnen heel goed kleine dingen zijn, zoals dit uitje”, legt Hannie Bergmans van SWOVE uit. Deze dag kunnen ze kennismaken met de Belevingstuin die op het terrein van de bijenhouders is aangelegd. Na de koffie gaat de groep de tuin bezichtigen. Ze genieten van de kleuren en geuren en proberen ondertussen enkele van de beweegtoestellen uit.

Sedumplanten

“Het nuttige met het aangename verenigen”, zegt Madeleine van Meel terwijl ze wat onkruid plukt uit een perk met sedumplanten. Ze is mantelzorger voor haar man, maar ze is alleen gekomen. “Jammer genoeg wel. Mijn man woont in Leuskenhei van Oktober. Ik doe onder meer de was voor hem.” Het de eerste keer dat ze in de Belevingstuin is. “Ik vind het geweldig. Ik wist wel van het bestaan van deze tuin, maar ik heb er mezelf nog nooit de tijd voor gegund.”

Eekhoorns

Emmie en Kees van de Rijt zijn al 54 jaar getrouwd. Samen zijn ze naar de zomerse inloop van SWOVE gekomen. Emmie is mantelzorger voor Kees die ernstig visueel beperkt is. Thuis in Cobbeek hebben ze maar een klein tuintje, dus ze genieten volop in de Belevingstuin. Het zijn in de natuur roept bij Kees allerlei jeugdherinneringen op. “Vroeger gingen we vaak het bos in om eekhoorns te vangen. Wij schudden aan een boompje net zolang tot de eekhoorn los moest laten. Mijn broer ving hem dan op en nam hem mee naar huis. Ooit hadden we er een die zo tam was geworden dat deze met ons moeder meeliep terwijl ze buiten de was aan de lijn hing.”

Lekker buurten

Lekker buurten met andere mantelzorgers, daar gaat het om bij de zomerse inloop. Dat kan nog op de maandagen 9 augustus, 23 augustus en 6 september van 13.30 tot 15.00 uur in de Belevingstuin aan de Berkt 37.

Op de donderdagen 5 augustus en 19 augustus reserveert SWOVE een aantal tafels op het binnenterras van Ludiek van 13.30 tot 14.30 uur. . SWOVE trakteert op het eerste kopje koffie of thee. Als je iets anders wilt drinken, is dat voor eigen rekening.

De activiteiten zijn zowel voor de mantelzorger als voor degene voor wie men zorgt.

Aanmelden is verplicht, dus laat het steunpunt weten wanneer je wil  komen en of je alleen komt of met zijn tweeën. Liefst per e-mail maar je kan ook bellen natuurlijk.

Steunpunt Mantelzorg Veldhoven (onderdeel SWOVE) Burg. van Hoofflaan 70 – 5503 BR Veldhoven. Telefoon: 040 -253 42 30 (op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur of spreek het antwoordapparaat in.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen