Zomervakantie vol activiteiten van start bij ‘t Tweespan

Met een spellenparcours bij Ontmoetingscentrum ’t Tweespan trapte Stichting Jeugdbelangen Zonderwijk dinsdag een zomervakantie vol leuke activiteiten af.

Toon Sprengers is voorzitter van de stichting. “Jeugdland gaat dit jaar niet door. Daarom zijn we met het bestuur bij elkaar gekomen om iets te organiseren voor kinderen tot en met 12 jaar die niet op vakantie kunnen.” Het resultaat is een programma dat uit 7 onderdelen bestaan.

Kinderkermis

Dinsdag was de aftrap met een kinderkermis. Bij een aantal opblaasbare toestellen kon de jeugd een spel spelen. Tussen 13.00 en 17.00 uur konden zij zich vermaken met onder meer darts, touwtje trekken, pijl en boogschieten, minigolf, bussen gooien en ringwerpen. Ontmoetingscentrum ’t Tweespan wordt ook nadrukkelijk bij de activiteit betrokken. Zo kunnen binnen kinderen een kleurrijke button laten maken. Tussendoor gaat Toon rond met zakjes chips en snoep, want het spelen maakt hongerig.

In totaal meldden zich 65 kinderen aan voor een of meer van de activiteiten. De organisatie zit prima in elkaar. Van elk kind beschikt men over de naam en het telefoonnummer van de ouder/verzorger. Maar liefst 11 vrijwilligers zijn deze dag aanwezig om alles in goede banen te leiden. “We hebben altijd wel voldoende vrijwilligers. Dat zijn mensen die hier ook de muziek- of hobbyclub draaien. Maar nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom”, stelt Toon.

Voor de jeugd

De kinderen vermaken zich intussen opperbest. Bij veel spellen kunnen zij punten verdienen. Bestuurslid Yvonne Gerrist houdt dat allemaal nauwgezet bij, want er zijn aan het einde van de dag nog wat prijsjes te verdelen. De stichting kan dit allemaal dankzij een subsidie van de gemeente en sponsoring. Maar vooral ook door zelf de handen uit de mouwen te steken. Eén keer per maand gaan vrijwilligers op pad om in Zonderwijk oud papier op te halen. Alles voor de jeugd!

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen