Fietsroute langs Veldhovense monumenten in het groen

Foto: Museum 't Oude Slot

Een nieuwe fietsroute voert langs meer dan 100 jaar oude bomen en monumentale gebouwen in Veldhoven.

IVN Veldhoven-Eindhoven-Vessem en de Vereniging Erfgoedhuis Veldhoven hebben een 16 kilometer lange fietsroute door Veldhoven uitgezet. Bij deze route hoort een folder, waarop 25 afstappunten staan met een korte informatie. De route is ook digitaal te volgen via ivn.nl/vev
Bij deze fietstocht hoort ook een brochure met veel informatie over oude bomen en oude gebouwen.

Bij de opening van de Veldhoven 100-activiteiten op 25 en 26 september 2021 kunt u de folder en de brochure gratis ophalen bij de startplaats van de route: Museum ’t Oude Slot.

Ook al woont u langer in Veldhoven; er is veel te ontdekken in ons mooie dorp:
-Wist u dat het oudste centrum van Veldhoven stamt uit de 8e eeuw: een kerk met 13 hoeven gelegen te Meerfelt en nu te vinden aan de Polkestraat.
-Wist u dat Veldhoven is gelegen aan het riviertje de Gender, waarvan het heldere water aantrekkelijk was voor wasserijen, weverijen en leerlooierijen.
-Wist u dat toen er nog geen prikkeldraad bestond de boeren hun akkers omringden met houtwallen, die ook nog hakhout leverden voor oa. de bakovens. Die houtwallen zijn nu nog te zien bv. aan de Antwerpse baan.
-Wist u dat op het Oude Kerkhof overblijfselen te zien zijn van een 15e eeuwse kerk in een parkje met 23 beuken van wel 160 jaar oud.
-Wist u dat tgv. Veldhoven 100 een herdenkingslinde is geplaatst bij de verhoogde rotonde aan de Heerbaan. Op de zuil staan de namen van alle 100-jarigen vanaf 1-1-2021.

Meer leuke bijzonderheden vindt u in de brochure. Het IVN wenst u een mooie fietstocht langs Monumenten in het groen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen