Ondanks regen is Dierendag op De Hazewinkel goed bezocht

Foto: Veldhoven Nieuws

Maandag is het Wereld Dierendag, maar vandaag zijn de dieren op kinderboerderij de Hazewinkel in het zonnetje gezet. Helaas niet letterlijk, want de zon liet zich niet zien.

Vanwege de regen zochten veel bezoekers hun toevlucht in de stal. Maar beheerder Viola Waardenburg kijkt tevreden terug op de dag die voor het eerst gehouden werd. “Vanmorgen is het lekker druk geweest”, vertelt ze terwijl een jeugdige bezoeker met een stok in de heksensoep roert. Kinderen mochten de dierenverzorger helpen met het voeren van de dieren. Zo voerden ze de geiten hooi en gaven ze de konijnen een wortel. Ook hielp de jeugd met de bereiding van het geiten- verwenontbijt. “Kinderen mochten groenten kleinsnijden en vervolgens het ontbijt aan de geiten voeren.”

In de stal namen kinderen deel aan een kleurwedstrijd en werd aan hen voorgelezen in het knuffelhok. De speurtocht rondom de kinderboerderij was ook een succes. “Dat was in samenwerking met de kiosk. Bij inlevering van het formulier bij de kiosk kregen de kinderen iets lekkers.”

Al met al dus een tevreden beheerder. “We gaan in de toekomst meer evenementen houden op de kinderboerderij zoals bijvoorbeeld met Pasen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen