Nederland Leest in de Bibliotheek Veldhoven

Foto: Bibliotheek Veldhoven

Leden en bezoekers van de bibliotheek krijgen deze maand het boek ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis cadeau van de Bibliotheek Veldhoven, zolang de voorraad strekt.

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek: ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis. Leden en bezoekers krijgen deze maand het boek cadeau van de Bibliotheek Veldhoven, zolang de voorraad strekt.

De wandelaar

Het verhaal van het Nederland Leest-boek gaat over een Nederlander die in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot krijgt geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet, pakt anders uit. Extra bijzonder aan de speciale Nederland Leest-editie van ‘De wandelaar’ is het nawoord van schrijver en literatuurcriticus Margot Dijkgraaf. Tijdens een literaire stadswandeling vertelt zij over de rol van Parijs in het leven en werk van Adriaan van Dis, hoe hij aan ‘De wandelaar’ werkte en het andere Parijs ontdekte.

Nederland Leest Junior

De Juniorcampagne van Nederland Leest richt zich op kinderen van 10 t/m 14 jaar.

Dit jaar staat het boek ‘Katvis’ van Tjibbe Veldkamp centraal, het thema is ‘Over de grens’.

Diverse schoolklassen in Veldhoven hebben via de Bibliotheek lespakketten besteld en gaan in november aan de slag met het boek en thema van Nederland Leest Junior.

Uiteraard zijn ‘De wandelaar’ en ‘Katvis’ ook te leen via de Bibliotheek Veldhoven en via de online Bibliotheek als e-book en luisterboek.
Meer informatie: www.bibliotheekveldhoven.nl/nll-2021

Schrijfwandeling met Carolijn van Gorkum

Voor iedereen die houdt van wandelen en schrijven, houdt schrijfcoach en therapeut Carolijn van Gorkum een schrijfwandeling vanuit Bibliotheek Veldhoven, geheel in het thema van Nederland Leest 2021.

Carolijn: “Wandelen is gezond voor lichaam en geest. Wandelen brengt nieuwe inzichten en ontmoetingen en laat je anders kijken. In de coronatijd hebben we wat afgewandeld met z’n allen. Vind je het ook heerlijk om een frisse neus te halen en je hoofd leeg te maken tijdens een wandeling? En schrijf je graag? Doe dan mee aan deze schrijfwandeling-proeverij!”.

De schrijfwandeling is op vrijdag 12 november van 14.00-15.45 uur. Er wordt verzameld bij  Bibliotheek Veldhoven, van daaruit wordt een ommetje gemaakt van 3 kilometer door het groen van Veldhoven aan de hand van gerichte opdrachten. De kosten bedragen € 10,-.

Meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekveldhoven.nl/schrijfwandeling

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen