Shizen Hontai kwam 24 uur in actie tegen ALS.

De leden van Shizen Hontai waren 24 uur in actie voor Stichting ALS Nederland
De leden van Shizen Hontai waren 24 uur in actie voor Stichting ALS Nederland
Foto: Moniek van den Wildenberg

Van zaterdag 9 juli 12.00 uur tot zondag 10 juli 12.00 uur waren de sportievelingen van Judo en Jiujitsuvereniging Shizen Hontai in touw voor de Stichting ALS Nederland. Het beoogde op te halen bedrag werd ruimschoots overschreden.

Met een gedicht over “Tijd” opende voorzitter Rutger van Deursen van Judo en Jiujitsuvereniging Shizen Hontai de 24 uurs judo om geld in te zamelen voor de ALS-stichting Nederland. Want wanneer iemand de diagnose ALS krijgt, is er meestal nog maar weinig tijd, dat hebben we allemaal meegemaakt bij onze sensei en erelid Don Mangé, die is overleden aan deze slopende ziekte, memoreerde van Deursen.

Na het woordje van de voorzitter begon de klok te tikken voor dit evenement en startte de eerste workshop van het programma met een verscheidenheid aan budo sporten. Menig judoka/ jiujitsuka stond vanmorgen nog met kleine oogjes van de slaap op de tatami maar ook met een brede lach, omdat er echt genoten werd van de sport. Het laatste onderdeel en tevens een van de hoogtepunten is de ouder-kind judo. Hier konden ouders de sport van hun kroost eens ervaren en/of hun eigen pak weer eens uit de mottenballen halen.

Met een luid judo-applaus, lees geroffel op de tatami, en veel confetti werd het eindbedrag bekend gemaakt en werd een cheque van €3051,- overgedragen aan de kleinzonen van dhr Mangé.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen