Ruim 50 keer ‘Un goei suupke’ van Oktober

Foto: Oktober

Soepliefhebbers opgelet! Zorgorganisatie Oktober brengt met ‘Un goei suupke’ een boek uit met recepten van ruim 50 verschillende soepen. Het komt te koop voor 25 euro.

Het soepenboek is gemaakt door team eten & drinken. Het is een boek met meer dan 50 verschillende soeprecepten. Sommige zijn in 5 minuten te maken. Van eenvoudige soepen, zoals een basis tomatensoep tot een wereldse Mexicaanse chili con carne soep. ”Met het soepenboek willen we onze medewerkers, bewoners, vrijwilligers en familieleden aansporen om vaker met elkaar vers te koken. Soep is iets wat bewoners iedere dag eten en het is makkelijk te bereiden”, zegt Marije. ”Er kunnen bijvoorbeeld activiteiten georganiseerd worden om samen soep te maken. Familieleden geven vaak aan iets te willen doen voor de afdeling, omdat hun vader of moeder het vaak niet meer (alleen) kan.” Medewerkers, vrijwilligers en bewoners hebben de eerste recepten uit het soepenboek al mogen proeven in de restaurants van oktober. De reacties hierop waren positief! Marije raadt het andere organisaties zeker aan om ook te doen: ”Er zijn veel verschillende expertises in de zorg waarmee je kunt samenwerken. Daarnaast ondersteunen we zo ook de collega’s van de zorgafdelingen. Gewoon doen, oftewel begin met ‘lekker soep maken’.”

Het receptenboek is uitgebracht in de vorm van een klapper. Een dezer dagen is het onder meer te koop bij de receptie van Merefelt tegen de kostprijs van 25 euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen