Sportschool Chi-Mento mogelijke huurder St. Jan de Doperkerk

Sint Jan de Doperkerk
Sint Jan de Doperkerk
Foto: Veldhoven Nieuws

Wellicht nog dit jaar opent sportschool Chi-Mento een vestiging in de St. Jan de Doperkerk. Het wordt een zogenaamde luxe boutique gym.

Chi-Mento is van de in Arnhem woonachtige Rick Ramakers. Hij heeft in Arnhem en in Luyksgestel  vestigingen van zijn sportschool. Samen met Veldhovenaar Sven Gudden was hij op zoek naar een exclusieve locatie voor een derde vestiging van Chi-Mento. Die lijken ze gevonden te hebben met de te huur staande kerk in Oerle.

Luxe uitstraling

De pijlers van Chi-Mento zijn prikkelen (uitdagen, doelen bereiken), authentiek (de mooie kerk in waarde laten) en harmonieus (het creëren van een fijne omgeving). De drie pijlers zijn: persoonlijke aandacht (er is bijna altijd een begeleider aanwezig) goede sfeer en goede begeleiding. De sportschool krijgt een luxe uitstraling. De natte ruimtes worden zo aangebracht dat de kerk niet wordt aangetast. Er is een zitgedeelte voorzien waarin een kop koffie kan worden gedronken. Er komt een toegangssysteem met pasjes en een toegangscode. Als er geen personeel is, gaat op het moment dat er iemand binnenkomt de verlichting aan. Tevens wordt er dan een camerasysteem opgestart met daarachter een meldkamer. Ook komen er noodknoppen in de sportschool. Vanuit de meldkamer of middels een noodknop kunnen hulpdiensten worden aangestuurd.

Positief

De makelaar die namens de parochie een huurder zoekt voor de kerk, beoordeelde de financiële onderbouwing voor de derde vestiging als positief. De initiatiefnemers gaan nu de vergunning aanvragen. De kerk is een rijksmonument. Nu zit er nog een bestemming op voor maatschappelijke doeleinden. De bestemming moet gewijzigd worden naar sport. Het parochiebestuur verwacht hiermee geen problemen omdat er al meer kerken een sportbestemming hebben en omdat er aan de kerk vrijwel niets wordt veranderd. Ook moet er een datum worden gepland waarop de kerk aan de eredienst wordt onttrokken. Hiermee moet de priesterraad van het bisdom instemmen. Vervolgens is er nog 3 maanden tijd om bezwaar aan te tekenen.

De verwachte openingstijden zijn door de week van 8.00 tot 22.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 12.00 uur. Het kan zijn dat dit nog wordt aangepast. Per uur kunnen er maximaal 20 bezoekers sporten. De ervaring van de initiatiefnemer is dat het gros daarvan met de fiets zal komen. het tweetal streeft ernaar om al in september van dit jaar open te gaan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen