Veldhoven fietst 50 dagen voor Longfonds, doet u mee?

Met een opvallende en luidruchtige stoet rijwielen werd Veldhoven vrijdag 12 mei geattendeerd op de Brainport Fietschallenge van Brainport Bereikbaar.

De regio groeit snel en daarmee groeien ook de problemen van bereikbaarheid en luchtkwaliteit. Tijd voor actie! Brainport Bereikbaar houdt daarom van 11 mei tot 30 juni de ‘Brainport Fietschallenge 2023’ voor frisse lucht en een betere bereikbaarheid. De opbrengst gaat naar Longfonds.

De gemeente zet zich in voor een gezonde leefomgeving en werkt graag mee aan een oplossing. Daarom roept zij haar inwoners op om 50 dagen mee te fietsen voor Longfonds. Astma is namelijk de meest voorkomende chronische kinderziekte in Nederland en 20% van de kinderen krijgt dit door ongezonde lucht. In onze drukke Brainportregio is het belangrijk om de luchtkwaliteit te verbeteren en astma bij kinderen waar mogelijk te voorkomen. Een makkelijke oplossing hiervoor is om (af en toe) de auto te laten staan en de fiets te pakken.

Hoe kunt u mee doen?

Vanaf 11 mei doet de gemeente mee aan de Brainport Fietschallenge 2023. Zij daagt u uit om in deze periode zoveel mogelijk fietskilometers te maken in de regio. Hoe meer kilometers we samen fietsen, hoe meer geld we ophalen voor Longfonds. Download gratis de speciaal hiervoor ontwikkelde SJEES-app en alle kilometers worden geregistreerd. Dan maakt u ook nog eens kans op leuke prijzen.

Laten we samen fietsen voor gezonde lucht en helpen astma bij kinderen voorkomen! Meer informatie over de fietschallenge en de SJEES-app vindt u op de website van Brainport Bereikbaar.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen