Gezocht: foto’s voor verzameling WENTERSEL VRUUGER

Viering 600 jaar gilde in 1920
Viering 600 jaar gilde in 1920
Foto: Wentersel Vruuger

In de jaren 70 van de vorige eeuw is Jos van der Heijden gestart met het verzamelen van oude foto’s van Wintelre. Begin jaren 80 werd het boek WENTERSEL VRUUGER uitgebracht. Wie heeft nog foto’s over de (recente) geschiedenis van Wintelre voor hem?

Op de facebookpagina “Wintelre zoals het vroeger was” plaatst Jos vanaf begin 2021 regelmatig foto’s, krantenartikelen en berichten over ”Wentersel vroeger”. Deze pagina geeft daardoor een bijzondere inkijk in de (recente) geschiedenis van Wintelre. Daar waar mogelijk probeert hij in te spelen op de actualiteit bv. 90 jarige St. Willibrorduskerk, overlijden pastoor Vissers, 600 jaar St. Willibrordusgilde, 12 ½ jaar MFA de Rosdoek, Nederlands Kampioen biljarten, 60 jaar bestaan Jong Nederland en de herbestemming van de pastorie.

Veel belangstelling

Er is aandacht voor dorpsgezichten, verenigingen, kerk, school en families. Bijzondere gebeurtenissen uit het verleden komen zo mogelijk uitgebreid aan bod, 100 jaar Peerke van Roy 1939, priesterjubilea, gouden bruiloften, intocht nieuwe burgemeester etc. De rubriek ”Wintelre vroeger en nu” heeft veel belangstelling, er worden oude foto’s geplaatst en heel recente die vanuit dezelfde positie zijn gefotografeerd.  Heel bijzonder zijn ook de kadasterkaarten die een beeld geven hoe Wintelre er in 1830 uitzag.

Niet compleet

De verzameling WENTERSEL VRUUGER  is behoorlijk uitgebreid, maar nog lang niet compleet. Er moeten nog veel interessante foto’s zijn om op te nemen in deze verzameling en te plaatsen op de genoemde facebookpagina. Als je foto’s hebt die kunnen bijdragen aan het voor eeuwig vastleggen van de (recente) geschiedenis van Wintelre, neem dan gerust contact op met Jos. Onderling wordt dan afgestemd hoe de foto’s aan te leveren (bij voorkeur scannen in jpg formaat). Bij voorbaat dank van Jos van der Heijden [email protected] / 06-18618903. Ook in de toekomst blijft deze verzameling voor iedere geïnteresseerde beschikbaar!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen