Veldhoven vangt vluchtelingen en asielzoekers op

Beeld 'Joepie' van J.C. van Driel op De Buitenjan
Beeld 'Joepie' van J.C. van Driel op De Buitenjan
Foto: Veldhoven Nieuws

De gemeente Veldhoven gaat vanaf eind van dit jaar 150 asielzoekers opvangen in groepsaccommodatie De Buitenjan. Op deze locatie verblijven nu ongeveer 150 vergunninghouders.

Op het terrein worden extra woonunits geplaatst met drie slaapkamers voor in totaal zes personen per unit. Streefdatum is om deze locatie op 1 december van dit jaar operationeel te hebben.

Het Rijk heeft aan alle gemeenten in Nederland gevraagd een aantal vluchtelingen en asielzoekers op te vangen. Voor de gemeente Veldhoven komt dat neer op ca. 500 personen. Deze groep bestaat uit 150 vergunninghouders, 150 asielzoekers en 200 Oekraïners.

De Buitenjan

De vergunninghouders verblijven nu al in groepsaccommodatie De Buitenjan, die in het afgelopen anderhalf jaar reeds als opvanglocatie dienst deed. De vergunninghouders hebben een verblijfsvergunning en wachten op een woning in Veldhoven of in een van de 20 omliggende gemeenten. De 150 asielzoekers die naar verwachting naar Veldhoven komen, zitten nog in de asielprocedure. Het gaat bij deze groep in ieder geval om volwassenen, eventueel met kinderen.

Onderzoek naar geschikte opvanglocaties

Voor de 200 Oekraïners onderzoekt de gemeente geschikte locaties voor opvang. Een deel daarvan komt uit het gemeentelijke vastgoed. Het onderzoek wordt in september/oktober afgerond.

Burgemeester naar omwonenden

Burgemeester Marcel Delhez heeft op dinsdag 11 juli de omwonenden van De Buitenjan persoonlijk bezocht om de ontwikkelingen op deze opvanglocatie toe te lichten. Deze bezoeken zijn positief ontvangen. Bij bewoners die niet thuis waren, is een brief achtergelaten met informatie en een telefoonnummer. Dit kan men bellen wanneer er behoefte is aan toelichting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen