Olympiade sluit vakantieprogramma af

23 aug 2023, 9:09 Nieuws
olympiade 02
De Olympiade was dinsdag 22 augustus de laatste activiteit van de Stichting Vakantieprogramma Veldhoven. Op het terrein van korfbalvereniging SDO streden zo’n 50 kinderen om de medailles.
De activiteit stond ook in het teken van het afscheid van Jack van der Heijden (90). Na 30 jaar als vrijwilliger voor de stichting stopt de krasse Meerveldhovenaar ermee. Al die jaren was hij bij nagenoeg alle evenementen van de stichting aanwezig als vrijwilliger. Tijdens de Olympiade was het jeu-de-boules spel ‘zijn’ spel.
De supervrijwilliger maakte zich ook jarenlang verdienstelijk bij de vrijwillige brandweer en in de schoffelploeg van de Christus Koningkerk. Voor de parochie bezorgt hij ook nog steeds het parochieblad. Daarnaast kennen veel Veldhovenaren hem als verkeersregelaar bij onder meer Dwars door Veldhoven en de kaarsenprocessie in Meerveldhoven. Met zijn echtgenote Hanneke is hij betrokken bij de organisatie van de Wilhelmina Fiets-4-daagse in Eindhoven. Op 16 september komt de krasse negentiger weer als vrijwilliger in actie. Dan leidt hij bij NK Koningshof het verkeer op de parkeerplaats in goede banen tijdens het Spierziektecongres.