Veldhovenaar Frank van den Wittenboer op de rode loper

Foto:

Frank van den Wittenboer (62) van zorgorganisatie Severinus was op 8 november bij de uitreiking van de Special Media Awards 2023 in Hilversum. Hij was genomineerd in de categorie Podcast.

Het was de vijfde keer dat de Special Media Awards werden uitgereikt. De Special Media Awards worden uitgereikt aan mediamakers met een verstandelijke beperking. Er zijn verschillende categorieën zoals Vlogger, Instagram en Videoclip. Frank deed mee in de categorie Podcast.

Soort hoorspel

Inmiddels heeft hij er al vijf gemaakt bij de Multimediagroep van Severinus. Zijn podcasts gaan over onderwerpen waarvan hij veel weet en nog meer wil weten. Zo is er een over de Alexanderband en een over de geschiedenis van Severinus. “Een podcast is een soort hoorspel”, legt Frank uit. Als hij een onderwerp weet, nodigt hij iemand uit die hij daarover wil interviewen. Hij bedenkt van tevoren een aantal vragen. In de studio van de Multimediagroep neemt hij de antwoorden op zijn vragen op. Later bewerkt hij de opname nog voordat die op het YouTubekanaal van Multimediagroep Severinus wordt gezet.

Het was 8 november een spannende dag voor Frank die samen met Joost van Atelier Severinus in Hilversum was. ,,Het is mijn eerste keer dus dat is spannend. Ik hoop dat ik geïnterviewd word op de rode loper”, zei hij eerder al eens. En dat gebeurde dus ook. Met zijn haren netjes gekamd en mooie kleren aan trof hij Ko Hazes op de rode loper die Frank een aantal vragen stelde. Zo vroeg hij onder meer waar de podcasts van Frank over gingen.

En toen was het tijd voor de uitreiking van de prijzen. Er waren in totaal 168 inzendingen in de verschillende categorieën. Een vakjury koos daaruit 30 genomineerden in de 10 categorieën. En die waren net als Frank allemaal aanwezig op 8 november op het Mediapark. De avond werd gepresenteerd door Kevin van den Berg en Irene Moors. Alle 30 genomineerden mochten zich een winnaar noemen, maar per categorie had de vakjury er de beste uitgekozen.

Rond 20.30 uur werd de winnaar van de categorie Podcast bekend gemaakt. Eerst werd een kort filmpje van de 3 genomineerden getoond. Daarna maakte Irene de envelop open en vertelde de zaal dat Judith met haar podcast Verrassend Normaal de winnaar was. Frank werd het dus net niet, maar het was natuurlijk wel een onvergetelijke gebeurtenis voor de creatieve Veldhovenaar. Voor alle genomineerden was er sowieso een mini-award en een goodiebag.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen