Repair Café Veldhoven zorgt voor blije gezichten en gevulde fooienpot

Foto: Veldhoven Nieuws

Het Repair Café Veldhoven kende zaterdag 20 april een succesvolle start. Tientallen dankbare klanten verlieten het Repair Café weer met een werkend apparaat.

Het repaircafé opende zaterdag voor het eerst de deuren in Odeon aan de Burg. Van Hoofflaan. Na 2,5 uur waren er al circa 30 klanten geweest met een defect apparaat of kledingstuk. Zo’n 75% daarvan wisten de reparateurs weer werkend te krijgen. Denk aan een stofzuiger die door een kabelbreuk niet meer werkte en een afgescheurde kraag van een winterjas werd er weer aan gezet. Ook werden speelgoed en een halsketting gerepareerd.

Een van de reparateurs is Frans Coppelmans. Na 35 jaar in de keukenapparatuur te hebben gewerkt, ging hij afgelopen december met pensioen. “Ik had er toen al over nagedacht wat ik dan zou willen gaan doen. Dit is daar een van de dingen van.” Net als die van zijn mede-reparateurs kregen zijn gouden handen weinig rust tijdens de openingstijd van het repaircafé. “Ik heb onder meer een kolomboormachine van 50 jaar oud weer aan de praat gekregen”, zegt Frans voldaan.

Naaimachine

Er kwam ook een aantal mensen gewoon een kijkje nemen. Mevrouw Bakkers woont tegenover Odeon en stuurde haar rollator ook even naar binnen. Ze is blij dat er een repaircafé is en bood een prachtig cadeau aan. “Ik heb een Husqvarna naaimachine die ik op mijn leeftijd niet meer gebruik. Hij is een jaar of 5 oud en er zitten onderdelen bij die ik nog nooit heb gebruikt. Mijn kinderen en kleinkinderen willen hem niet. Kan het repaircafé de naaimachine gebruiken?” Nou, dat kunnen ze dus wel. Een van de vrijwilligers ging meteen met mevrouw Bakkers mee om de aanwinst op te halen.

Louter blije gezichten dus bij het repaircafé. Ook de fooienpot is aan het eind van de middag al aardig gevuld, want de Veldhovenaren waarderen het dat de vrijwilligers de levensduur van hun apparaat hebben weten te verlengen.

Zaterdag 18 mei is het repaircafé weer open van 10.30 tot 15.00 uur. Dan vindt tevens de officiële opening plaats.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen