Lopersgroep GVAC haalde Bevrijdingsvuur op in Wageningen

Onder de naam ’t Lopend Vredesvuur bracht een groep van 10 lopers van GVAC in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur van Wageningen naar Veldhoven. Het is voor het eerst dat Veldhoven aansloot bij deze landelijke traditie.

Op 4 mei keek de groep in de kantine van GVAC gezamenlijk naar de Nationale Dodenherdenking. Daarna stappen Harry Welp, John de Lange, Ronald de Vries, Saskia de Hoog, Hans van Sonsbeek, Jeroen Cras, Casper Zoetekouw en Conny Terwal in de bus. De chauffeurs die hen naar Wageningen brengen zijn Ronald Steijnen en Dick Blanken.

Brandende fakkel

Het regent in Wageningen en het veld van de Mainstage, waar alle 107 teams zich moeten aanmelden, is drassig. Met een kop warme Bevrijdingssoep achter de kiezen zoeken de lopers een café op om te schuilen. Wonderwel is het droog als ze om 00.20 uur starten nadat ze het Bevrijdingsvuur in ontvangst hebben genomen. Met een brandende fakkel lopen ze naar het eerste van de 20 wisselpunten. Hier wordt het Bevrijdingsvuur veilig opgeborgen in een mijnwerkerslamp en verder meegenomen door het busje. De bus is voor deze gelegenheid beschikbaar gesteld door de Prins Willem Alexanderschool. 4 lopers nemen plaats in de bus, 2 pakken een fiets en 2 gaan lopen.

Zo lopen en fietsen ze goed verlicht naar de volgende wisselpunten die steeds 4 à 5 kilometer van elkaar liggen. Bij elk wisselpunt wordt gewisseld van lopers en fietsers. John heeft daarvoor een schema gemaakt. Iedere loper krijgt evenveel loop- en fietskilometers en rustpauzes. Ook onderhoudt John in elke rustpauze de social media zodat iedereen de lopers tijdens de route kan volgen. Via de Live-Track-functie van Garmin Connect Mobile is in de bus steeds te zien waar de lopers op de route zijn.

Stemming optimaal

De stemming blijft gedurende de hele tocht optimaal, mede te danken aan het enthousiasme van chauffeurs Ronald en Dick. Zij verwelkomen steeds op de wisselpunten de lopers en fietsers met gejuich en applaus. Gejuich en applaus is er ook voor de lopers als ze arriveren bij Mrs. Park in Meerhoven. Ze worden enthousiast onthaald door hun familieleden. In de horecagelegenheid frissen de lopers zich op en genieten van een natje en droogje. Dan volgt het laatste stukje van de 102 kilometer lange route. Gezamenlijk lopen ze richting het GVAC-terrein waarbij onderweg even stilgestaan wordt bij het monument voor de veteranen in de rotonde Heerbaan/Heemweg.

Traditie

Bij GVAC genieten de lopers een hartverwarmende ontvangst van enkele honderden aanwezigen. De burgemeester en Harry houden er een toespraak, het Bevrijdingsvuur wordt er ontstoken, de vlag gehesen en het Wilhelmus gespeeld. Het evenement wordt een traditie in Veldhoven en zal volgend jaar nog grootster worden, beloven de initiatiefnemers van GVAC.

 

Het avontuur was niet mogelijk zonder betrokken sponsoren. De lopersgroep is de volgende bedrijven dan ook zeer dankbaar voor hun bijdrage:
De Tweede Morgen
https://detweedemorgen.nl/
Intersport van den Broek / Biggelaar
https://www.intersport.nl/storedetail?storeID=8909-001
FULLFENCE
https://fullfence.nl/
DATACATION
https://www.datacation.nl/
Gemeente Veldhoven
https://www.veldhoven.nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen