Muziek aan de Gender was een visueel en cultureel spektakel

30 jun , 21:53 Nieuws
muziekaandegender 17
Veldhoven Nieuws
Eten en muziek verbinden. Dat bleek tijdens de Special Edition van Muziek aan de Gender die zondag 30 juni plaatsvond op De Plaatse.
De harmonie van het Veldhovens Muziekkorps bestaat 130 jaar en de slagwerkgroep 75 jaar. Dat hebben de muzikanten gevierd met een bijzondere editie van Muziek aan de Gender. Met dit gratis toegankelijke evenement wil het VMK bestaande en nieuwe Veldhovenaren met elkaar verbinden. Dat deden de muzikanten met eigen optredens en optredens en gerechten uit verschillende andere culturen.
“Muziek verbindt, het brengt mensen bij elkaar. Met ons festival zoeken we de verbinding door de diversiteit aan culturen die Veldhoven rijk is een podium te bieden. Als je elkaars cultuur accepteert, kom je samen verder”, stelt VMK-voorzitter André Boereboom.
De dag begon om 11.00 uur toen 125 KBO-leden genoten van koffie met gebak en een optreden van de Böhmische Freunde uit Geldrop. “Een pluim voor het Veldhovens Muziekkorps, het is geweldig georganiseerd”, zegt Ad Michielsen van de KBO Veldhoven-Dorp. Gaandeweg kwam er steeds meer publiek naar De Plaatse waar continu op twee podia iets te beleven was. Ook het eten uit de verschillende culturen viel bij veel bezoekers in de smaak.

Tevreden

Er was ook tijd ingeruimd voor de huldiging van een aantal jubilarissen. Namens de vriendenclub van het VMK boden Karel de Geus en Wiljan Bazelmans het jubilerende korps een gloednieuwe klarinet aan. VMK-voorzitter André Boereboom was na afloop dik tevreden. “Ik ben heel trots dat we dit als vereniging voor elkaar hebben gekregen. Jong en oud was bereid er samen de schouders onder te zetten. En zoveel culturen bij elkaar, dat betekent dat het evenement wel aanslaat.”