Niëlle Vroegh (14) uit Veldhoven eindigt als 5e op wereldkampioenschap Taekwondo in Zuid-Korea

05 okt , 20:06 Sport
nielle wk zuid korea
KoryoSports
De wereldkampioenschappen Taekwondo Junioren in Chungeon gingen van start met een spectaculaire openingsceremonie in de Chuncheon Air Dome. Er waren levendige optredens van lokale muziek en dans door artiesten uit de provincie Gangwon en een indrukwekkende show van het Wereld Taekwondo Demonstratieteam. 's Werelds beste atleten waren aanwezig om, verspreid over 6 dagen, een podiumplaats te bemachtigen. In totaal namen 963 atleten uit 127 landen deel aan dit 2 jaarlijks prestigieuze kampioenschap.
Voor Niëlle Vroegh uit Veldhoven was dit haar 3e deelname aan een wereldkampioenschap waarvan de 1e in de junioren periode. In haar tot -68 kg klasse waren 30 landen present, voornamelijk van buiten het Europees continent.
Op voorhand weet je dat, met name Aziatische teams, maar ook teams uit Amerika en het Midden Oosten, grotendeels professionele teams zijn. Dus het blijft een flinke uitdaging voor Niëlle, maar eveneens, als een van de jongste deelneemsters, de volgende stap naar groei.
De 1e partij startte Niëlle tegen Canada. Hier wist zij met 2 ronden Point Gap (iets wat op een WK, gezien het hoge niveau niet vaak voorkomt) een eerste zege te behalen.
De 2e partij ging van start tegen Pakistan. De 1e ronde eindigde in 13 – 2 voordeel en de 2e ronde werd eveneens een point gap winst.

Flink weerstand

De 3e ronde moest Niëlle aantreden tegen de 2-voudig Iraanse wereldkampioen Cadetten en uiteindelijk ook nu eindigend als wereldkampioen Junioren. Niettemin gaf Niëlle haar flink weerstand, iets wat de meeste tegenstandster niet lukte. Verlies tegen de uiteindelijk wereldkampioen is geen schande en levert weer een verrijking aan ervaring op. Tenslotte staat ze tussen de besten van de wereld en met een 5e plaats kijken we terug op een mooi kampioenschap.
Niëlle staat nog in de beginfase van haar ontwikkeling dus er komt nog genoeg op haar pad om te groeien. Terugkijkend naar haar verdiensten heeft ze al een flinke lijst van indrukwekkende prestaties achter de rug. Uiteindelijk is er de verdienstelijke ondersteuning van haar sponsor Planq Network die ervoor zorgde dat ze een goede voorbereiding kon nemen.
Proficiat met dit prachtig resultaat Niëlle namens sportvereniging KoryoSports!