Jan ‘de Schipper’ was een markante en contente mens

jul 05 , 16:11 Nieuws
jan schippers 15
Oerle heeft op vrijdag 5 juli afscheid genomen van Jan Schippers. De grondlegger van Oliehandel Schippers en het latere familiebedrijf SchippersStop is 81 jaar geworden.
“Jan was een bijzondere man met een goed hart”, zei ome Piet in zijn slotwoord tijdens de dienst die op SchippersStop plaatsvond. In de vroege maandagochtend van 1 juli is Jan, in het bijzijn van zijn oudste zoon Arie, voorgoed ingeslapen.
Vanaf zijn woning in het woonwijkje dat zijn naam draagt, maakte hij voorafgegaan door het gilde St. Jan Baptist een ronde door Schippershof. Bij de woningen van zijn kinderen sloten zij met hun familie aan in de stoet. Zijn zonen bestuurden de tankauto met de aanhanger waarop de door de kleinkinderen fraai gedecoreerde kist met Jan stond.
Op de bovenverdieping van SchippersStop was een grote zaal sfeervol ingericht waar een kleine driehonderd gasten een plaats vonden. De kleinkinderen reden de kist naar binnen. De drie allerkleinsten droegen attributen die onlosmakelijk met de Oerlenaar verbonden zijn: zijn blauwe stofjas, zijn zwarte pet, zijn wandelstok en zijn pakje shag. Samen met zijn gildehoed kregen die een plaatsje op de kist. Tijdens de route naar zijn plekje in de zaal klonk het lied ‘Mijn leven’ van de Zangeres zonder Naam, een levenslied dat zo treffend past bij het leven van Jan.
Zijn voormalige buurvrouw Mary Jannes leidde vervolgens de uitvaartdienst. In een passend decor met onder meer olievaten, een benzinepomp, foto’s en bloemen haalden de kinderen en kleinkinderen mooie herinneringen op aan hun vader en opa die in een nieuw overhemd en nieuwe jas zijn laatste reis is aangegaan. Op het kerkhof naast de voormalige St. Jan de Doperkerk is hij herenigd met zijn in 2001 overleven vrouw Jeanne.