Als kanker je leven overneemt

05 jun , 13:11 Nieuws
bear on trail spotify56
Het leven van Marcel van de Wiel staat flink op zijn kop. Sinds oktober 2023 weet hij dat hij kanker met uitzaaiingen heeft. Muziek maken draagt in belangrijke mate bij in de verwerking hiervan. Met het publiceren van zijn nummers steunt hij het KWF.
Tot zijn 30e jaar speelde hij gitaar, basgitaar of toetsen in allerlei bands. Daarna is hij altijd gitaar blijven spelen, en soms wat piano. “Muziek draagt voor mij in belangrijke mate bij aan de verwerking. Vluchten in de muziek door daar gefocust mee bezig te zijn. Het muziek maken resulteerde steeds meer in echte liedjes. Door alle emoties die gepaard gaan met mijn diagnose en de therapieën die daarbij horen, is het schrijven van teksten geen enkel probleem. Het is een manier van verwerken, die voor mij echt werkt!”

Slecht nieuws, hoop, kracht en liefde

Hij schrijft het allemaal lekker van zich af. Eerst in het Nederlands, maar later bij het uitbrengen van de songs kiest hij voor Engelse teksten in verband met het grotere bereik. “Het nadeel van het verwerken is dat de meeste teksten grotendeels gaan over wat mij bezighoudt, namelijk kanker. Dat geeft teksten over slecht nieuws, maar ook over hoop, kracht en liefde wanneer je het hard nodig hebt.”

Bear on trail

Tijdens het maakproces zegt hij wat gekscherend tegen zijn vrouw en kinderen dat hij zijn songs gaat publiceren zodra hij tien acceptabele songs heeft. “Dat punt heb ik ondertussen bereikt. Dus zijn de liedjes sinds enkele maanden te vinden op alle reguliere muziekkanalen (Spotify, Youtube Music, Deezer, Apple music, etc.). De artiestennaam is“Bear on trail”.De beer in de naam komt van een gebruikersnaam die ik vroeger vaak hanteerde om in te loggen, maar die als artiestennaam al in gebruik bleek te zijn. De beer is gebleven, maar die is op pad in een geheel nieuw leven… een leven met kanker.”

Inkomsten naar KWF

Het publiceren van de muziek had voor hem echter ook een doel nodig. ,,Dat is natuurlijk het KWF (Kankerfonds) geworden. Alle inkomsten van de muziek gaan naar het KWF en komen ten goede aan onderzoek naar kanker. Dus door het beluisteren van mijn muziek steun je een goed doel. Hoe leuk is dat? Er is ook een actiepagina bij het KWF, waarop donaties welkom zijn. Dus ook als je niet van (mijn) muziek houdt, kun je verder onderzoek naar kanker steunen. En dat is nog steeds hard nodig.”
Voor de links naar de muziek ga naar: https://bearontrail.nl