Eerste kleurrijke Ibiza Market XXL op ’t Witven

05 jun , 11:29 Nieuws
ibiza bus photosforyou via pixabay
Op 8 en 9 juni vindt een sfeervolle en kleurrijke evenement plaats op het voormalige Witven (tegenwoordig Resort Eindhoven) onder de naam Ibiza Market XXL.
Denise van Ierland is geboren en getogen in Zeelst. Na elders enkele Ibiza markten te hebben georganiseerd, doet ze dat nu voor het eerst in Veldhoven. “Ik ben op zoek gegaan naar een locatie en uitgekomen bij ’t Witven. Samen met de nieuwe eigenaar heb ik de datum 8 en 9 juni vastgelegd. De markt vindt plaats bij het strand aan de Runstraat 40.”
Vanuit haar uitgebreide netwerk heeft ze circa 90 standhouders geselecteerd. “Daaronder zit een aantal hippies die met hun volkswagenbusje alle Ibizamarkten afgaan. Ook komen er fraaie fashiontrucks. Ik selecteer op standhouders die de Ibizasfeer omarmen en hun stand aankleden in Ibizastijl met onder meer bloemen. Ze verkopen kleding, schoenen, tasjes, sieraden, woonaccessoires, beautyproducten en meer.

Foodtrucks

En wie honger heeft, kan terecht bij een vijftal foodtrucks. “Ik heb heel mooie foodtrucks geselecteerd. Ze verkopen onder mee saté, nacho’s, frites en hamburgers.” Er is ook een bijzondere cocktailbus. Op de bovenverdieping zorgt een dj voor rustige loungemuziek zodat mensen gezellig een praatje kunnen maken. Ze mikt met haar evenement dan ook op het hele gezin. “Ik ben een echt familiemens en hou er van om met het gezin leuke dingen te doen. Voor de kinderen is er op ’t Witven natuurlijk zand en water, maar ik heb ook een draaimolen en snoepkraam geregeld.”

Gratis parkeren

De openingstijden zijn zaterdag 8 juni van 11.00 tot 19.00 uur en zondag 9 juni van 11.00 tot 18.00 uur. Van Ierland verwacht dat de meeste bezoekers met de fiets komen. Op de parkeerplaats van ’t Witven is ruimte voor 300 auto’s. Ze heeft daarnaast de beschikking over parkeerplaats T6 van ASML. Het parkeren is gratis en parkeerwachters begeleiden het parkeren. De entree is 5 euro. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Belangrijk om te weten is dat niet bij alle kramen met pin kan worden betaald. Kaarten zijn al te bestellen via de Facebookpagina of Instagram van Ibiza Market XXL.