Belastingcafé Veldhoven van start

08 mrt 2023, 11:27 Nieuws
belastingcafe veldhoven vrijwilligers
Op 11, 17 en 22 maart en 1 april kunnen particulieren in de Bibliotheek Veldhoven terecht voor gratis hulp bij online belastingaangifte.
De blauwe envelop verdwijnt, de belastingaangifte blijft. Nu en in de toekomst gaat dit digitaal en via internet. Iedereen die digitaal vaardig is maar op het gebied van belastingen nog wel wat hulp kan gebruiken, is welkom bij het Belastingcafé. Deskundige vrijwilligers van BSR Veldhoven, KBO Kring Veldhoven en PVGE Afdeling Veldhoven helpen mensen op weg.

Hoe werkt het?

Om gebruik te kunnen maken van het Belastingcafé is het noodzakelijk om in te kunnen loggen op Mijn Belastingdienst met de DigiD-app en alle gegevens bij de hand te hebben die nodig zijn voor de aangifte. Mensen die nog geen DigiD hebben of hulp nodig hebben bij het inloggen via de app, kunnen terecht op de inloopspreekuren van het DigiTaalhuis in de Bibliotheek Veldhoven: elke dinsdag 14.00-16.00 uur en elke vrijdag 10.30-12.30 uur.

Voor wie?

De service is bestemd voor particulieren, niet voor ondernemers of ZZP'ers. Voor vragen die specifieke kennis vereisen (zoals regelingen voor buitenlandse werknemers) worden zij doorverwezen naar professionele belastingadviseurs.

Data en aanmelden

Het Belastingcafé vindt plaats in de Bibliotheek Veldhoven op zaterdag 11 maart en zaterdag 1 april van 11.00-13.00 uur en op vrijdag 17 maart en woensdag 22 maart van 14.00-16.00 uur. Het Belastingcafé is gratis, geïnteresseerden dienen zich van tevoren aan te melden via e-mail: [email protected] met vermelding van de gewenste dag en tijdstip.
Op de foto het team van het Belastingcafé (v.l.n.r.): Monique Vervest, Wil Dijkman, Henk Renting, William van den Heuvel en Theo Tuijtelaars. Op de foto ontbreekt Bart Gevers.