Cordaad deelt soep uit om verbinding te maken

15 dec 2021, 10:49 Nieuws
meenakshi
Cordaad Welzijn gaat mensen een goed gevoel geven door vanaf 21 december op 4 plaatsen gratis soep uit te delen.
Door corona blijft het lastig om verbinding met elkaar te maken. Cordaad wil eenzaamheid tegengaan en mensen in deze tijd een goed gevoel geven. Dat doen ze door in de week voor Kerstmis gratis soep uit te delen. En iedereen krijgt nog een gratis kop soep mee om aan iemand anders te geven. Zowel de ontvanger als de schenker van de soep geeft dat een goed gevoel.
De actie start op dinsdag 21 december bij Ontmoetingscentrum ’t Tweespan. De vrouwengroep die daar op dinsdag samenkomt, maakt ’s morgens een verse linzensoep zonder vlees. De grote pannen daarvoor zijn beschikbaar gesteld door Scouting St. Aloysius uit Zeelst. De soep wordt tussen 12.00 en 14.00 uur gratis uitgedeeld bij ’t Tweespan. Er wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijke bekers welke voorzien zijn van een deksel.

100 liter

Op woensdag 22 december gaan jongeren in Odeon soep maken. Zij delen die tussen 16.00 en 17.00 uur uit in de omgeving van de Burgemeester Van Hoofflaan. Donderdag 23 december zijn de cliënten van Voedselbank Veldhoven aan de beurt. Voor hen wordt maar liefst 100 liter verse vegetarische groentesoep gemaakt. En ook hier is er voor elke cliënt tussen 13.00 en 15.00 uur een extra kop soep om mee te nemen voor een ander. Op vrijdag 24 december wordt de soepactie afgesloten bij Sentrum 70 aan de Handwijzer. Daar houden vrijwilligers van Sentrum 70 de actie tussen 12.00 en 14.00 uur. Er is overal soep zolang de voorraad strekt.