Elly Dolman-Vos exposeert in het Kijkvenster in Veldhoven

08 okt , 17:47 Nieuws
elly dolman vos
Elly Dolman-Vos
Beeldend kunstenaar Elly Dolman-Vos woont en werkt in Veldhoven. In oktober en november exposeert ze haar Sumi E schilderkunst in het Kijkvenster aan de Kromstraat 55 in Veldhoven.
Ze heeft haar opleiding gehad op de kunstacademie in Tilburg, en heeft diverse jaren gewerkt als lerares tekenen. Het tekenen en schilderen is voor haar een soort levensbehoefte. Ook op reis, in de schouwburg, of waar dan ook, overal zijn er beelden of taferelen die ze vastlegt in schetsjes. Ze schildert hoofdzakelijk figuratief, en bij voorkeur naar bewegend model, en liefst impressionistisch in snelle schetsen.
Al ruim 30 jaar, mede door een reis in China, is ze zeer geïnspireerd geraakt door de Sumi E schilderkunst. Zij combineert deze traditionele techniek met hedendaagse materialen en vormgeving, wat leidt tot verrassende resultaten. Deze techniek leent zich vooral voor snelle schetsen en vlotte penseelstreken. Met bamboepenseel en zwarte inkt op rijstpapier worden vloeiende vormen gemaakt waarbij elke lijn en elke stip tot leven komt. Dit wordt versterkt door de aquarel kleuraccenten.