‘Erpel en juin’ kopen voor het goede doel in Veldhoven

19 okt , 14:17 Nieuws
erpel en juin 01
Veldhoven Nieuws
Aardappelen, uien, eieren en flespompoenen. He was zaterdag 19 oktober allemaal te koop bij de Veldwijzer aan de Sterrenlaan in Veldhoven. Een deel van de opbrengst is bestemd voor Voedselbank Veldhoven.
“Het is voor een goed doel, de zak kan niet groot genoeg zijn”, zegt Jack Sweegers terwijl hij een zak vult met tien kilo aardappelen. Om 8.45 uur al meldde zich de eerste klant aan de Sterrenlaan. Onder een tent staan twee aanhangers gevuld met aardappelen en uien. Bij een kraampje zijn ook nog eitjes en flespompoenen te koop. De aardappelactie van Charlie Engelen voor de lokale voedselbank is inmiddels niet meer weg te denken in Veldhoven. Velen maakten dan ook gebruik van het aanbod. 80 cent voor een kilo aardappelen en uien is een schappelijk prijsje, zeker als je weet dat je met een deel daarvan ook de voedselbank een steuntje in de rug geeft.
Inmiddels komen er wekelijks al 200 gezinnen bij de voedselbank, weet voorzitter Peer Willemse. “Wekelijks zien we nog een aanwas. Met 200 gezinnen voeden we in totaal zo’n 700 monden. Deze actie is dus zeer welkom voor ons. Van de opbrengst kunnen we de komende periode onder meer eieren en vis kopen, dingen die we maar heel zelden krijgen.”
Kees Joosten heeft een paar kilo aardappelen en enkele uien in een plastic zakje gedaan. “Zo is het goed”, zegt hij als hij met een tientje royaal betaalt. Een doosje eieren krijgt hij er nog gratis bij. De actie duurt nog tot circa 15.00 uur.
Veldhoven Nieuws