‘Haffel’ speelt Slotmuziek bij museum 't Oude Slot

16 sep , 14:59 Nieuws
haffel 2024
Fijne livemuziek in een beeldbepalend museum op het mooiste plekje van Veldhoven; dat is Slotmuziek! Zondagmiddag 22 september van 14.00 tot 15.30 uur kunt u luisteren naar Mari de Bijl, begeleid door Eric van Dijck. Voor iedereen met gevoel voor humor en liefde voor de natuur is een optreden van ‘Haffel’ een plezierig en onderhoudend muzikaal uitje.
De Brabantse teksten van oud-boswachter en columnist Mari de Bijl zijn een mengeling van kleine verhalen, impressies en bespiegelingen over de liefde, het landschap, de politiek, flora en fauna en het ouder worden. Mari zingt pakkende liedjes en draagt korte versjes voor. Deze hebben als basis een treffende woordspeling die zorgt voor hilarische overgangen naar een volgend lied; wijsheid en gein ineen.
De ondersteunende muziek van multi-instrumentalist en componist Erik van Dijck zorgt ervoor dat de liedjes optimaal tot hun recht komen. Hij speelt piano en gitaar. Bovendien tovert hij uit zijn keyboard geluiden die als vanzelfsprekend bij de tekst passen: klaterend water, kwinkelerende vogels, een schot, enzovoort. Mari de Bijl (tekst) en Erik van Dijck (muziek) vonden elkaar in Haffel, een verrijking voor het Brabantse kleinkunstlandschap.
Entreeprijs, inclusief museumbezoek
Museum 't Oude Slot is zondagmiddag 22 september open van 13.00 - 17.00 uur. Haffel speelt van 14.00 - 15.30 uur. Volwassenen betalen € 6,--. Jeugd van 6 t/m 17 jaar betaalt € 4,--. Kinderen tot 6 jaar mogen