Week van de Dementie in de Heuvel in Eindhoven

16 sep , 12:30 Nieuws
week van dementie
Omgaan met dementie is een uitdaging waar steeds meer mensen mee te maken krijgen, of het nu in de familie, vriendenkring, of gewoon in het dagelijks leven is. Met Wereld Alzheimer Dag in aantocht, die op zaterdag 21 september wereldwijd wordt gevierd, is er in de Heuvel een bijzondere week georganiseerd om aandacht te vragen voor deze ingrijpende ziekte en om mensen met dementie en hun mantelzorgers te ondersteunen.
Van woensdag 18 tot en met zondag 22 september vindt de Week van de Dementie plaats in de Heuvel. Deze week staat volledig in het teken van bewustwording, ondersteuning en verbinding. Het doel is om mensen te informeren over dementie, hen te laten ervaren hoe zij beter om kunnen gaan met mensen met dementie, en om de waardering te laten blijken voor de dagelijkse inzet van mantelzorgers.

Een programma vol waardevolle activiteiten

Gedurende deze week is er een uitgebreid en gevarieerd programma opgesteld, waarin verschillende doelgroepen worden bediend. De activiteiten zijn volledig gratis en bieden een unieke kans om op een laagdrempelige manier meer te leren over dementie en de impact ervan. Denk aan informatieve sessies met experts, interactieve workshops en momenten van ontspanning en samenzijn. Deelnemers kunnen in gesprek gaan met specialisten van diverse organisaties die zich inzetten voor de zorg en ondersteuning van mensen met dementie.
Daarnaast wordt er speciaal aandacht besteed aan de mantelzorgers, die vaak voor grote uitdagingen staan. De Week van de Dementie biedt hen niet alleen handvatten, maar ook de gelegenheid om even op adem te komen en zichzelf op te laden.

Een unieke samenwerking

Alzheimer Nederland-Regio Zuidoost-Brabant en de Gemeente Eindhoven, de startende organiserende partners, zijn een samenwerking gestart tussen alle relevante partijen binnen het domein Dementie in de Gemeente Eindhoven, om te komen tot een nog meer dementievriendelijk Eindhoven. Deze Week van de Dementie zorgt voor een versterkte samenwerking tussen alle organisaties.
De Week van de Dementie in de Heuvel is het resultaat van een unieke samenwerking tussen regionale partijen. Een week met een breed scala aan activiteiten die bijdragen aan de bewustwording en ondersteuning van mensen met dementie en hun omgeving.
Voor meer details over het programma en om u aan te melden voor de activiteiten, kunt u terecht op www.heuveleindhoven.nl Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Dan kunt u mailen naar [email protected]
Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan deze bijzondere week en om samen bij te dragen aan een dementievriendelijke samenleving.