Hartverwarmend samen bij Atelier Severinus

17 dec 2021, 14:22 Nieuws
lex en kevin
In het atelier van Severinus bij de molen aan de Kapelstraat-Noord werken dagelijks kunstenaars van Severinus. Een van hen wordt nu zelf op het doek vastgelegd.
De campagne ‘Hartverwarmend samen’ is vorig jaar gestart door Samen voor Eindhoven. Bewoners van onder meer verzorgingshuizen hadden de wens om een keer op doek te worden vastgelegd zoals dat in het tv-programma Sterren op het doek gebeurt. Inmiddels zijn al twee bewoners van een verzorgingshuis vereeuwigd door een kunstenaar. Nu is met Kevin van Wijnsberge een cliënt van het atelier van Severinus aan de beurt.

Interessant

Kevin schildert zelf vooral gebouwen en dieren. Zo maakte hij een schilderij over 100 jaar gemeente Veldhoven waarop een aantal kenmerkende gebouwen uit verschillende wijken van Veldhoven staan. Hij heeft zich de schilderkunst zelf eigen gemaakt. Dat geldt niet voor Lex Grote. De Eindhovense kunstenaar deed onder meer de kunstacademie in Den Bosch. Woensdag maakte hij een schets van Kevin die later in zijn eigen atelier de basis vormt voor een portret. Kevin heeft autisme en vertelt als ervaringsdeskundige daarover op hbo-scholen. Toen hij werd gevraagd om geschilderd te worden, stemde hij toe. “Ik vind het wel interessant, maar ook een beetje spannend.”
Lex maakte ook foto’s van Kevin en van zijn schilderijen. Ook stelde hij hem de nodige vragen. Allemaal informatie die hij kan gebruiken om een bijzonder portret van Kevin te maken. Zo weet hij dat Kevin iets met vogels heeft, zoals de toekan. Daarvan maakte hij al eens een schilderij dat ze zien is op de website
die Kevin zelf maakte. Ook zijn creaties van Lego zijn daarop te zien.
Zodra Lex het portret van Kevin klaar heeft, krijgt hij het overhandigd. Dat is dan het derde schilderij dat in het kader van Hartverwarmend samen is gemaakt. Het is de bedoeling om er meer te maken, en er dan een expositie over te houden.