Heks’nkaas Origineel, Remia Salata Zero Yoghurt Dressing en Plus Natural Dressing teruggeroepen

29 jul 2021, 22:10 Nieuws
heksnkaas origineel
Heks’nkaas Origineel, Remia Salata Zero Yoghurt Dressing en Plus Natural Dressing met bepaalde streepjescodes worden teruggeroepen. Dit is vanwege de aanwezigheid van een stof die als kankerverwekkend geldt.
In het product Heks’nkaas Origineel is johannesbroodpitmeel verwerkt waarin te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxid e zijn gevonden.
De terugroepactie geldt voor de Heks’nkaas Origineel in emmer 200 gram met streepjescode 8718719170151 en houdbaarheidsdatums 29/07/21 tot en met 13/08/21.
In het product zit johannesbroodpitmeel, maar in de verwerkte partij is een te grote hoeveel restanten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide aangetroffen. Het gebruik van deze stof is in Europe verboden, omdat de stof geldt als kankerverwekkend.
Hoewel er geen acuut gezondheidsrisico is, kan inname van ethyleenoxide gedurende langere tijd wel leiden tot risico’s voor de gezondheid. Het product wordt daarom teruggeroepen.
Heeft u de Heks’nkaas Origineel 200 gram gekocht, en heeft deze de betreffende houdbaarheidsdatum? Eet deze dan niet (meer) op. U kunt het product terugbrengen naar de winkel waar het gekocht is. U krijgt het aankoopbedrag terug, een kassabon is niet nodig.
Heks’nkaas wijst er op dat andere verpakkingen van Heks’nkaas Origineel (versbakje 150 gram, tube 115 gram en XL kuip 275 gram) NIET onder deze terugroepactie vallen; die Heks’nkaas kunt u veilig eten.
Wilt u meer weten over deze terugroepactie van Heks’nkaas Origineel? Neem dan contact op met Heks’nkaas via telefoonnummer 053 – 537 3570. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen van 08.30u tot 16.30u. U kunt ook een e-mail sturen naar [email protected] .

Sauzenfabrikant Remia is een terugroepactie gestart voor flessen Remia Salata Zero Yoghurt Dressing.

In één van de ingrediënten zijn te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide aangetroffen.
De terugroepactie van Remia geldt voor de flessen Salata Zero Yoghurt Dressing met EAN code 8710448634812 , met lotnummer L1196 en THT-datum 31-07-2022 .
In één van de grondstoffen zijn te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide aanwezig. Deze stof is in Europa verboden omdat het als kankerverwekkend geldt.
Hoewel er geen acuut gevaar voor de gezondheid bestaat, is er wel een risico als ethyleenoxide gedurende langere tijd regelmatig in het lichaam terecht komt. Remia roept daarom op de saladedressing uit deze flessen niet te eten.
U kunt het product terugbrengen naar de winkel waar u het heeft gekocht, het aankoopbedrag krijgt u terug. U heeft daarvoor geen kassabon nodig.
Remia wijst er op dat andere producten van het bedrijf niet bij deze terugroepactie zijn betrokken.
Wilt u meer weten over deze terugroepactie van Remia Salata Zero Yoghurt Dressing? Neem dan contact met de consumentenservice van het bedrijf via telefoonnummer 0800 – 0 222 555 (gratis) .

Supermarktketen PLUS roept de saladedressing PLUS Natural Dressing terug.

In één van de ingrediënten is een te hoog gehalte van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide aangetroffen. Deze stof geldt als kankerverwekkend.
De terugroepactie geldt voor de PLUS Natural Dressing met streepjescode 8710624438951 met houdbaarheidsdatum 31-07-2022 en Lotcode L1197.
In het product is johannesbroodpitmeel verwerkt, en in de johannesbroodpitmeel zijn te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide aangetroffen. Dit middel is in Europa verboden en wordt gezien als kankerverwekkend.
Het eten van producten met resten ethyleenoxide is niet acuut gevaarlijk voor de gezondheid, maar langdurige inname van deze stof kan wel schadelijk zijn voor de gezondheid.
PLUS roept de flessen met de genoemde houdbaarheidsdatum en lotcode terug. U kunt het product weggooien; het aankoopbedrag kunt u terug krijgen van een winkel van de PLUS.
Wilt u meer weten over deze terugroepactie van PLUS? Neem dan contact op met PLUS via het telefoonnummer 0800 – 222 44 43 (gratis). Dit nummer is bereikbaar van 08.00u tot 19.00u op werkdagen en op zaterdag van 08.00u tot 16.00u.