Informatieavond over dementie in ’t Tweespan

31 mei , 10:58 Nieuws
senioren sabinevanerp via pixabay
In Ontmoetingscentrum ’t Tweespan aan de Mira 2 vindt op maandag 3 juni een informatieavond plaats over dementie. Aanmelden voor de gratis toegankelijke avond kan via een e-mail aan [email protected] .
Dementie is geen ziekte, maar een verzamelnaam voor ruim vijftig verschillende hersenaandoeningen. Mensen verliezen daarbij in toenemende mate hun cognitieve vaardigheden. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld geheugenproblemen (vergeetachtigheid), veranderingen in gedrag of het niet meer goed kunnen uitvoeren van dagelijkse handelingen, zoals zich aankleden. Iemand met dementie heeft daardoor steeds meer zorg en ondersteuning nodig.
Op basis van bevolkingsonderzoek zijn er in Nederland naar schatting 290.000 mensen met dementie. De verwachting is dat het door vergrijzing dit aantal in de toekomst zal stijgen naar meer dan 500.000 in 2040.
Zonderwijk heeft sinds kort het Nijlandhuis waar mensen met dementie verzorgd worden. Dit is aanleiding geweest om een thema avond over dit onderwerp te houden in samenwerking het Nijlandhuis en SWOVE.
Datum Informatieavond: Maandag 3 juni
Locatie: Ontmoetingscentrum 't Tweespan
Adres: Mira 2 Veldhoven- Zonderwijk
Tijd: 19.00-21.00 uur
Mocht u willen komen, laat dit dan even weten via [email protected] zodat de organisatie ongeveer weet hoeveel mensen er komen.
Het programma van de avond is te lezen op deze website.