Twee acrogym-teams van GV Voorwaarts plaatsen zich voor de finale

31 mei , 16:50 Sport
e junioren foto isa korewijk
Zaterdag 25 mei vond in Oss de halve finale plaats van de E, D en D+ teams acrogym. 2 van de 3 teams presteerden zo goed dat ze zich plaatsten voor de finale die op 15 juni in Kampen plaatsvindt.
Het was een lange dag, om 7:45 waren de sporters en trainers al in Oss aanwezig. Als eerst mocht ons E-junioren trio Isis Linnemans, Wiep Elkerbout en Rosalie Klok de vloer betreden. Met hun boze, nette en strakke oefening stapten ze blij van de vloer af. Nu was het afwachten wat de jury er van vond! In tegenstelling tot de plaatsingswedstrijden vielen de punten een beetje tegen, maar dit team wist in een sterk deelnemersveld 2e te worden! En met deze fantastische prestatie zijn ze door naar de finale.
Toen was het de beurt aan het D-senioren team Nieke Prein en Sophie Koenen. Deze meiden lieten een heel mooie oefening zien, met hoge tempo-elementen en nette landingen! Hier werd het even spannend. Ze moesten als een van de eersten, dus het was afwachten wat hun tegenstanders zouden gaan doen! De eerste 5 gingen door, dus ze moesten in de top 5 eindigen! En toen het laatste team was geweest was het duidelijk. Ze werden 5e en gaan daarmee ook door naar de finale.
In de middag mocht het volgende duo de vloer betreden, Luna Le en Zoë Cooper komen uit op het D+ junioren niveau. Zij lieten 2 oefeningen zien, balans en tempo. Met 2 zeer nette en strakke oefeningen wisten ze in een heel sterk deelnemers veld 4e te worden. Het was tot op het laatste moment spannend hoeveel teams er hier door zouden gaan naar de finale. Ze misten net het podium en werden met 0,4 verschil met de 3e plaats 4e. Net niet genoeg om door te gaat naar de finale maar wat mogen ze trots op zich zelf zijn!
15 juni is het zover, dan reizen ze af naar Kampen en mogen de 2 teams hun oefening voor de allerlaatste keer dit seizoen laten zien in de finale!